To je finále. Kauza „otravte Okamuru“ končí nečekaně

17.02.2022 8:24 | Ze sítí

Pandemický zákon zatím schválen nebyl, hlasování bylo odloženo na pátek, protože ve tři hodiny ráno neměla koalice dost poslanců na to, aby senátní veto přehlasovala. Během svého projevu Tomio Okamura ale zmínil sokolovského primáře, který napsal, že mu do pití mají dát kyanid. A vyčetl koalici, že se proti něčemu takovému nevymezí. Sokolovskému primáři se v mezičase prý ozvali „jednozubci“, jak nazývá odpůrce pandemického zákona, a také s výhrůžkami. Lékař pak uznal, že o kyanidu žertovat neměl a že „to posral“.

To je finále. Kauza „otravte Okamuru“ končí nečekaně
Foto: Hans Štembera
Popisek: První pokus o vyslovení důvěry vládě Petra Fialy selhal. Po 22 hodinách řečnění byla díky SPD přerušena. Tomio Okamura chtěl vysvětlit podivné financování STAN

Anketa

Vyčítáte Okamurově SPD, že obstrukcemi blokuje pandemický zákon?

hlasovalo: 34129 lidí
Výzva primáře sokolovské nemocnice Martina Straky, aby někdo dal Tomiu Okamurovi do pití místo projímadla kyanid, si všiml právě předseda SPD. A zmínil ho ve vysílání CNN Prima News a také na plénu Parlamentu. Osočil koalici, že pandemickým zákonem rozděluje společnost a vyvolává v ní nenávist.

„Už je to všude možně po internetu, že mně osobně dnes ráno vyhrožoval, vyhrožoval mi smrtí představitel TOP 09, navrhl to představitel TOP 09 a primář sokolovské nemocnice Martin Straka, který po sněmovní rozpravě o pandemickém zákoně navrhl přidat Tomiu Okamurovi do pití kyanid a otrávit ho. Samozřejmě už to bude řešit policie. Takže tento člověk, který je přímo spojený s TOP 09, tak takovýmto způsobem chce řešit situaci. Takovýmto způsobem jste zfanatizovali, nebo už to možná fanatici byli, to je otázka, ale to je takový extremismus, to je tak extremistické, jestli je někdo extremista, tak je to, tak je to podle mého názoru tento člověk. Protože vyhrožovat po debatě ve Sněmovně o pandemickém zákonu, že mně mají přidat do pití kyanid, a přímo i ten twitterový příspěvek běhá už i po médiích, já ho mám stažený v mobilu, a otrávit mě. A řekl to v souvislosti té tento člověk,“ vymezoval se Okamura. Dodal, že by se nechtěl „dostat Strakovi pod ruku“.

Primář Martin Straka

"Veřejně byste tady měli odsoudit jmenovitě jednání tohoto člověka. Ne, nikdo z vás to neudělal. Tak doufám, že to někdo z vás udělá. Je to úplně otřesné, do jakého extremismu nás tady zavádí lidé spojení se stranou TOP 09. Já mám z toho úplně... Já, když jsem to četl, že mi někdo vyhrožuje, že mi má dát do pití kyanid a zabít mě, to opravdu mi připadá absolutně za hranou,“ nabádal koaliční poslance.

Na plénu Sněmovny došlo na Martina Straku až okolo desáté hodiny večerní, na sociálních sítích ovšem Okamura reagoval už ráno. A TOP 09 po něm chtěla omluvu, protože Straka prý členem TOP 09 již není. Nicméně, ve volbách v roce 2018 byl za TOP 09 zvolen do zastupitelstva Dobřan a ještě v říjnu roku 2020 se k němu plzeňská TOP 09 hlásila jako „k našemu zastupiteli“.

Martin Straka si také nesouhlasných reakcí všiml. „Hele, děje se něco? Já jen že už volali 4 jednozubci, že ma zabiju,“ ptal se včera odpoledne s narážkou na demonstranty před Sněmovnou. „Rychleji píšete, než přemýšlíte. Pokud (právem) hejtujeme druhé za symbolické šibenice, tak nemůžeme dělat to samé. A nepomůže říkat, že ‚my‘ to myslíme v nadsázce a jako vtip, kdežto oni vážně…“ sdělil mu další lékař, Pavel Jindra z FN Plzeň.

A sokolovský primář souhlasil. „Plácl jsem nadsázku, jakože gutalax je málo... já přece lidi léčím, netrávím... Nicméně radši už budu držet hubu,“ distancoval se. Primář hematologicko-onkologického oddělení ho ujistil, že on jeho nadsázku chápe, ale upozornil ho, že tím Okamurovi zbytečně nahrál. Straka uvedl, že by dotyčnou hlášku vzal zpátky. „Vždyť už jsem psal, že souhlasím, že jsem to posral, vůbec mi to nenapadlo. Sociální blb,“ sypal si popel na hlavu. A doplnil, že ho výhrůžky smrtí naštvaly.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: kas

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prigožin „žije“? Vyneseny silné informace

15:16 Prigožin „žije“? Vyneseny silné informace

Kam zmizeli žoldnéři wagnerovců? Zdá se, že kremelský vládce Vladimir Putin nadále dokáže efektivně …