To je soda. Z kauzy „Babišovi senilové“ vzniklo peklo

11.06.2022 10:22 | Ze sítí

Primář z Nemocnice Sokolov Martin Straka (TOP 09) se ostře obul do voličů expremiéra a předsedy hnutí ANO Andreje Babiše. Označil je za „senily bez budoucnosti“. Kvůli tomu se mu nyní plní e-mail zprávami od lidí, kterým vadí, že vyjadřuje neúctu vůči seniorům. A nejen jemu, lidé si stěžují i u nadřízených Straky. O seniorech ale prý původně nebyla řeč, snaží se primář situaci nyní urovnat.

To je soda. Z kauzy „Babišovi senilové“ vzniklo peklo
Foto: Daniela Černá
Popisek: Bývalý premiér Andrej Babiš při autogramiádě v Břeclavi

„Odporné, ubohé, trapné. Senilové bez budoucnosti rozhodují o našich dětech!!! Tohle musí skončit!!!“ napsal lékař Martin Straka ve svém čtvrtečním tweetu, kde okomentoval setkání voličů Andreje Babiše s bývalým premiérem. Shromážděné lidi, většinou důchodového věku, nazval „senily bez budoucnosti“.

Pod jeho příspěvkem se objevily některé souhlasné reakce. Jedním z těch, kdo Straku naopak upozornil na nevhodně zvolená slova, je ekonom Ivan Pilip: „Obvykle píšete fajn věci, ale tohle není dobré. Senioři mají stejná práva rozhodovat o své zemi jako mladí lidé nebo lidé středního věku. Naše chyba, že je necháváme Babišovi a takovýmito texty se jejich vazba na něj jen posílí,“ vyslovil svůj názor bývalý ministr financí.

Když zjistil, že na jeho vyjádření poukázaly ParlamentníListy.cz, okomentoval to slovy, že je „poctěn“, pak ale přišla studená sprcha. Diskuse na Twitteru má dohru v místech, kde to primář Straka zřejmě nečekal. Lidé mu kvůli kritice seniorů jakožto Babišových voličů začali posílat e-maily, někdy plné urážek, některé z nich Straka zveřejnil.

„Ty fašistický vyžraný tlustoprde, chceš ukrást zásluhu seniorům? Bez nich by jsi nebyl,“ píše muž říkající si Josef Zogo.

Horší než vládnutí Babišovy vlády je dle pisatele počínání Fialovy pětikoalice: „Doma se s úctou vzpomínalo na naše předky. Dobře si vzpomínám na totalitní praktiky bolševiků. Bohužel, to se začíná dít u nás po nástupu bruselského pěti bloku, mi silně začíná připomínat prakticky bolševiků,“ uvádí další pisatel.

Stížností naštvaných lidí však zamířily následně rovnou k nadřízeným Straky v sokolovské nemocnici.

„Ha to je rychlost, husy už poslaly x mailů s printscreeny mým nadřízeným... Hlupáčci je to ztracený čas, účet je jen a pouze můj, stanoviska jen a pouze má... Pište rovnou mně, rád si to ani nepřečtu, slibuju,“ vzkázal ve svém tweetu primář.

Spolu s tím se začal vytáčet, že vlastně došlo k nepochopení a senily bez budoucnosti že vůbec nemyslel seniory.

„Došlo k nedorozumění: senior je senior... senil je blb co za koblihu zvolí Babiše a vnoučata pošle do pekel. Což kdo chtěl pochopil hned z původního tweetu,“ dovysvětlil Martin Straka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…