To je za Sýrii, křičel muž v Londýně a oháněl se nožem. Co následovalo, to prý okouzlilo svět

06.12.2015 19:02

„Ty, kámo, žádný muslim nejsi,“ tak zareagoval jeden z kolemjdoucích na muslimského policistu, který zadržel násilníka v londýnském Leytonstonu. O tom, jak Britové projevili na sociálních sítích své pohrdání útočníkem a zároveň, jak sdílí reakci na muslimského policistu, píší BritskéListy.cz.

To je za Sýrii, křičel muž v Londýně a oháněl se nožem. Co následovalo, to prý okouzlilo svět
Foto: Archiv
Popisek: Modlící se muslimové v mešitě

Útočník v sobotu večer pobodal na stranici metra v londýnském Leytonstonu nožem tři lidi a křičel přitom „To je za Sýrii.“ Jeden z policistů, který následně muže zneškodnil, byl muslim. Za něj však jedním z kolemjdoucích považován nebyl a jeho vyjádření se následně začalo šířit po sociálních sítích. Uživatelé tak uvádějí, že je to perfektní reakce na pokusy šířit v Londýně teror a nenávist. 

„Fantastický obraz britské policie,“ píše například jeden Brit na Twitteru. „Londýňané stojí společně tváří v tvář proti terorismu,“ pochvaluje si další.

Původní text ZDE.

Věta "Ty, kámo, žádný muslim nejsi" se rázem stala hitem internetu. Je označována za perfektní projev odporu proti snahám šířit teror.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…