To necháme urážet naše děti? Je ten svět ještě normální? Proti Skotům se postavil i Babiš

02.10.2021 13:52

Premiér Babiš stojí pevně za svým ministrem zahraničí ve sporu s Velkou Británií. Jde o nevychované Skoty a fotbalovou Spartu. „Je to normální? Naše děti urážet nebudete!“

To necháme urážet naše děti? Je ten svět ještě normální? Proti Skotům se postavil i Babiš
Foto: Reprofoto: CNN Prima News
Popisek: Andrej Babiš (ANO)

Premiér Andrej Babiš se postavil za ministra zahraničí Jakuba Kulhánka, který si kvůli nadávkám českým dětem ve skotských médiích a na internetu po fotbalovém utkání Sparty Praha s Glasgow Rangers předvolal britského velvyslance.

„Je ten svět ještě normální? Čtu si, co po zápase Sparta – Rangers rozpoutali Skoti, jejich média, je mi z toho smutno. To už bude každý pokřik na fotbale spojován s barvou pleti? To necháme na sítích urážet děti?“ napsal zklamaně Babiš na svém twitterovém účtu.

Na zápas Sparty Praha s Glasgow Rangers tento čtvrtek neměli kvůli údajnému rasismu v srpnovém duelu s Monakem přístup na Letnou dospělí fanoušci; díky výjimce ale dorazilo zdarma téměř jedenáct tisíc dětí od šesti do čtrnácti let s doprovodem.

Kulhánek uvedl, že si velvyslance předvolá v pondělí. Schůzku s velvyslancem ministr předem komentovat nechtěl. „Ale takové výroky se nehodí ani do fotbalu a nepřispívají ani dobrým česko-britským vztahům, a o tom budu s panem velvyslancem v pondělí mluvit,“ dodal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: AZy

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„EU nikdy nebude na hranicích střílet,“ slíbil Rakušan. Ale narazil

14:05 „EU nikdy nebude na hranicích střílet,“ slíbil Rakušan. Ale narazil

„Migrační solidarita je falešná a ďábelská hodnota,“ vzkázal právník Robert Kotzian ministru vnitra …