To se Haškovi líbit nebude, z branže přišlo: „Když hrál v Rusku, tak si nestěžoval.“

07.07.2023 19:20

MONITORING Bývalý hokejista Dominik Hašek již nějakou dobu útočí na Rusko kvůli invazi na Ukrajinu. Snaží se o to, aby ruští sportovci nemohli hrát na sportovních soutěžích po celém světě, ale zejména v Česku. Prosí Úřad vlády České republiky a ministerstvo vnitra o zastavení toho, že ruští a běloruští sportovci podle jeho slov dělají „reklamu na tyto hrozné zločiny“. Na jeho kritiku reaguje hokejista Vjačeslav Fetisov.

To se Haškovi líbit nebude, z branže přišlo: „Když hrál v Rusku, tak si nestěžoval.“
Foto: Screen Facebook
Popisek: Dominik Hašek zpívá: Není nutno, aby bylo přímo veselo

Dominik Hašek, dlouholetý hráč NHL, v jejíž historii je vyhlášen za nejlepšího evropského hokejistu, se snaží o to, aby ruští a běloruští sportovci nehráli ve sportovních soutěžích ve světě. Pravidelně o tom píše na twitteru. Říká, že bohužel jsou v mnohých soutěžích ve světě, i u nás, nastavena pravidla tak, že ruští a běloruští sportovci mohou dělat a dělají reklamu na tyto hrozné zločiny. „Co srpnový tenisový turnaj v Praze? Bude to stejně jako loni reklama na zločiny?“ říká Hašek. A prosí Úřad vlády České republiky a ministerstvo vnitra, aby zastavily to, co se na sportovních soutěžích děje.

Hašek prohlásil, že by se nemělo „plivat“ na hráče, ale na naše poslance a senátory. „Ti nás ani po roce a půl války nechrání před tímto pro společnost a spojence velmi nebezpečným jednáním zákonem. Naši občané vytváří v zemi nepřítele prací hodnoty, které on používá proti nám a spojencům,“ píše Hašek. 

Na Haškovu kritiku Ruska reaguje legendární hokejista Vjačeslav Fetisov v rozhovoru pro CNN Prima News. Působil jako ministr sportu, řídil nově založenou Kontinentální ligu a momentálně je poslancem Státní dumy, ruské obdoby českého parlamentu. Fetisov plně stojí za Vladimirem Putinem. 

Vláda České republiky nedávno přijala usnesení, které zakazuje účast ruských a běloruských sportovců v soutěžích na českém území. „Šílenost. Je to čára, kterou nikdo nesmí překročit,“ reaguje na tuto skutečnost Fetisov.

Na to, že i Dominik Hašek je pro zákaz účasti ruských sportovců na turnajích v Česku, říká Fetisov, že je toho názoru, že je třeba oddělovat sport a politiku. „Já osobně jsem vždy takto činil, a vyplatilo se mi to,“ podotkl Fetisov. 

Sport je součástí ruské propagandy, tvrdí západní státy. Fetisov říká, že v tom případě je potřeba zavřít všechny ambasády a obchodní zastupitelství a musí se zastavit podnikatelské aktivity. „Jestli chceme být důslední, skončeme taky s nimi.“ Fetisov je toho názoru, že rozhodnutí české vlády hraničí se šíleností. Tento zákaz srovnává s tím, že množství mladých ruských sportovců hraje v NHL a nic jim zakazováno není. „Ve stejných mužstvech jsou i hokejisti z Česka. Žádný problém, nevraživost mezi nimi není,“ dodává Fetisov.

Promluvil i o Haškově ročním angažmá v klubu HC Spartak Moskva, tehdy se s ním viděl naposledy. „Když hrál KHL v dresu moskevského Spartaku, byl spokojený, pobíral krásné peníze. Všechno mu vyhovovalo, včetně činnosti prezidenta Putina,“ řekl o Haškovi Fetisov. A komentoval dál: „Ten člověk absolutně otočil. Když jsme spolu hráli v NHL, neslyšel jsem od něho jedinou výtku. Nevzpomínal ani na rok 1968, ani na něco jiného. Až teď...“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Karel Výborný

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Peníze nesmrdí. Ani ty ruské, že Hašku., Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusebavorák , 07.07.2023 19:58:19

|  11 |  0

Další články z rubriky

Berndu Posseltovi za zásluhy o stát... Okamura četl návrhy na vyznamenání a nevěřil

22:28 Berndu Posseltovi za zásluhy o stát... Okamura četl návrhy na vyznamenání a nevěřil

Poslanecká sněmovna nominovala na udělení vyznamenání Za zásluhy ke sblížení Čechů a sudetských Němc…