To, že Babišovi nesedí příjmy, to chápu. Co nechápu, je, že nesedí Babiš, uvedl doktor Macek

06.02.2017 12:05

Srovnáním toho, jak to dopadlo, když výtržníci házeli vejce na Arnolda Schwarzeneggera a na Miloše Zemana, se ve svých dnešních glosách zabývá bývalý čelný politik ODS Miroslav Macek.

To, že Babišovi nesedí příjmy, to chápu. Co nechápu, je, že nesedí Babiš, uvedl doktor Macek
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek

Macek na svém webu Viditelny-macek.cz převzal to, co napsal Pavel Jégl na Zprávy.tiscali.cz:

Víte, jaký je rozdíl mezi Milošem Zemanem a Arnoldem Schwarzeneggerem? Odchylka je patrná už v muskulatuře a pohybech, byť i na někdejším šampiónovi v kulturistice zub času nemilosrdně zapracoval.

Další podstatný rozdíl však na první pohled patrný není. Pokud hodíte vejce na Terminátora, odbude se to vtipnou poznámkou. Pokud zacílíte vejce na Zemana, můžete skončit za katrem. A nemusíte ho přitom ani trefit.

Celý text je ZDE

Jégl připomíná, že když v roce 2003 kandidoval Schwarzenegger poprvé na guvernéra Kalifornie, na mítinku v kampusu Univerzity Long Beach na něj létala vejce. Jedno mu přistálo na rameni. Budoucí šéf nejlidnatějšího amerického státu sundal sako a bez známek rozčilení poznamenal: „Hoši, dlužíte mi slaninu. Takhle by to nešlo. K vejci přece patří slanina!“ Potom v rozhovoru s novináři dodal: „Beru to jako vyjádření názoru.“

Tím byl případ uzavřen, podotýká Jégl.

V listopadu roku 2014 zase létala vejce v Praze na Albertově při shromáždění k výročí 17. listopadu. Útočníci mířili (nepřesně) na Miloše Zemana. Prezident je označil za zbabělce. Muž, kterého policie identifikovala jako pachatele útoku, je dosud popotahován státní mocí. Hrozí mu až dva roky vězení za trestný čin výtržnictví, píše Jégl.

Kauza útoku vedeného municí z bílkovin a vápníku se vleče už 26 měsíců. Není jasné, kdy a jak bude uzavřena, píše Jégl a podotýká, že vrhači z pražského Albertova se zabýval odbor správních agend městské části, policie, magistrát, státní zastupitelství, policie i soudy – obvodní a městský.

Zatím ale není jasné, zda házení vajec na prezidenta bude označeno buď za sportovní disciplínu, nebo za přestupek proti občanskému soužití či lehké výtržnictví, nebo za trestný čin (těžkého) výtržnictví.

Nejnověji se justice přiklání k poslední variantě. Městský soud rozhodl, že případ bude projednán jako trestný čin, informovala ve čtvrtek ČT.

„A daňoví poplatníci tuto úřednickou taškařici zcela zbytečně platí,“ dodal k textu Pavla Jégla Macek.

A na závěr přidal jeden vtip: „To, že Babišovi nesedí příjmy, to chápu. Co nechápu, je, že nesedí Babiš.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …