Tohle má být ODS? Známý a úspěšný Čech našel zlé věci

19.05.2022 8:40 | Ze sítí

Známý designér počítačových her Daniel Vávra, který se proslavil především hrami Mafia a Kingdom Come: Deliverance. se ostře pustil do vlády Petra Fialy (ODS). Ve třinácti bodech vypsal, co všechno dělá ODS jako nejsilnější vládní strana z jeho pohledu špatně. Nahlédněte.

Tohle má být ODS? Známý a úspěšný Čech našel zlé věci
Foto: Repro Facebook
Popisek: Herní vývojář Daniel Vávra

Daniel Vávra na sociální síti Facebook napsal, že ODS nepovažuje ani za konzervativní, ani za pravicovou stranu.

Hned v prvním ze třinácti bodů stranu Petra Fialy odsoudil za to, že z jeho pohledu „cenzuruje média“. Vávra se dlouhodobě staví do pozice velkého bojovníka za svobodu slova a teď ve svém facebookovém vyjádření konstatoval, že ODS média cenzuruje „protiústavně a pokoutně“. Současně s tím Vávra pětikoalici ODS, lidovců, TOP 09, Pirátů a STAN vyčítá, že chce změnit legislativu tak, aby ovládla mediální rady. „Nezákonně. Podle vlastní legislativní rady,“ konstatoval.

„Chtějí dotovat ‚správná‘ soukromá média. Zavedli funkci na zmocněnce přes pravdu. Vybízejí lidi aby se udávali,“ pokračoval v palbě do řad pětikoalice.

Vedle toho ale vláda opakovaně navýšila důchody a přišla s příspěvkem 5 tisíc korun na každé nezletilé dítě pro rodiny s příjmem do jednoho milionu korun hrubého ročně. Vávra to považuje za populistický krok.

„Rozdávají plošně, jednorázově a populisticky peníze. Nesnižují daně, ale chtějí regulovat marže prodejců,“ nešetřil dál kritikou Vávra.

Přišel také s ostrou kritikou ministra spravedlnosti ODS Pavla Blažka. „Ministr spravedlnosti otevřeně prohlašuje, že policie má obtěžovat nepohodlné lidi i když neprovedli nic nezákonného, aby je vystrašila,“ obvinil ministra.

A jako by tohle všechno nestačilo, vláda se z Vávrova pohledu chytá znárodňovat v energetickém sektoru, aby mohla lépe řešit energetickou nezávislost Česka a podle designéra počítačových her je i tento krok krokem špatným.

A k dovršení všeho zlého vláda ještě prosazovala novelu Pandemického zákona, kterou Vávra považuje za protiústavní.

„Co k tomu říct? Snad jen, že kdyby cokoliv z toho dělal Babiš, tak je plná Letná a politici ODS by tam rozohněně řečnili na pódiu. Já vskutku nechápu, jak se na tom kdokoliv s aspoň špetkou integrity, ideálů a hrdosti může podílet. Ta strana je myšlenkově naprosto vyprázdněný spolek oportunistů řídících se průzkumy veřejného mínění a s pravicí a konzervatizmem nemá naprosto nic společného,“ uzavřel Vávra.

Daniel Vávra promlouvá

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…