Tomáš Cikrt: Šarlatánství, bláznovství, ostuda! Oligarchové se Zemanem v zádech nám tu zavádějí čínskou medicínu

17.06.2015 12:42

Bývalý mluvčí ministra zdravotnictví Tomáše Julínka a současný šéfredaktor webu Zdravotnickýdeník.cz se na svých stránkách pozastavuje nad otevřením vědeckého centra tradiční čínské medicíny při Fakultní nemocnici v Hradci Králové. S invazí čínského šarlatánství, jak jej nazývá, do českého zdravotnictví nesouhlasí.

Tomáš Cikrt: Šarlatánství, bláznovství, ostuda! Oligarchové se Zemanem v zádech nám tu zavádějí čínskou medicínu
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Tomáš Cikrt

„Protestuji proti tomuto bláznovství, které prolamuje bariéru mezi vědou a šarlatánstvím a které je zcela zbytečné a ostudné. Nemohu uvěřit tomu, že se na něm podílí ministr zdravotnictví i šéf vakcinologické společnosti,“ podotýká s tím, že nechápe, jak je možné, že si oba pánové nekladou otázku, co Číňané za své peníze investované do kliniky očekávají. 

Podle Cikrta se u nás „čínské služby“ objevily až v době obchodů s Čínou exministra obrany Jaroslava Tvrdíka a bývalého ministra zdravotnictví Jana Růžičky. „S českými oligarchy i prezidentem republiky v zádech začali lobbovat za prosazování čínských zájmů v Česku,“ píše Cikrt. „Bez diskuse v Parlamentu i většího zájmu veřejnosti tu najednou máme množství různých smluv a memorand, které Česko zavazují spolupracovat s Čínou, jako kdyby to ani nebyla totalitní země, která má své disidenty, popravy, kšefty s lidskými orgány a vedoucí úlohu jedné strany,“ konstatuje bývalý mluvčí. 

Původní text ZDE.

Dle Cikrta český pacient tzv. tradiční čínskou medicínu nepotřebuje. „Ona si totiž na medicínu jenom hraje, ale její podstata je šarlatánská. Vznikla z nouze,“ říká s tím, že tradiční čínská medicína je jeden z nejúspěšnějších propagandistických klamů, které Západ přejal z Východu. V samotné Číně se prý majetní lidé léčí pomocí západní medicíny, ta tradiční čínská zbývá pro chudé a jako vývozní artikl.

„Požaduji přísný dohled nad nehorázným ‚výzkumem‘ tradiční čínské medicíny v hradecké fakultní nemocnici. A prosím členy etické komise (doufám, že tam nějaká bude), aby nedovolili pacientům trpět bolestí a nenechali je obelhávat. Český pacient nemá koho vzývat a rudé knížky se už u nás nenosí,“ uzavírá Cikrt.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…