Tomáš Hudeček promluvil

26.11.2014 8:41

Končící pražský primátor Tomáš Hudeček (ex TOP 09) se v rozhovoru pro deník Blesk rozpovídal o svém soukromí. A velmi otevřeně popsal i okolnosti, které doprovázely jeho odchod z TOP 09. Konec ve straně byl prý rychlejší, než si myslel, takže na žádný brek ani emoce nebyl čas.

Tomáš Hudeček promluvil
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomáš Hudeček

Zkraje rozhovoru Hudeček zavzpomínal na funkci primátora. Stát v čele Prahy prý bylo velmi náročné. Běžný pracovní den trval od sedmi hodin ráno do desíti večer, a to od pondělí do neděle. Končící primátor tak údajně neměl čas na nic, kromě odpočinku.

Následně Hudeček nechal novináře nahlédnout do svého soukromí. Uvedl, že se svou přítelkyní Radkou, která ho dokonale okouzlila svou noblesou a důvtipem, žije již několik měsíců a časem spolu plánují založení rodiny. Poté dementoval nařčení, že rád a často střídá ženy. Za rok a půl měl údajně pouze dvě partnerky. A navíc má prý za sebou čtyřletý a desetiletý vztah. Popřel i další zvěst, která o něm koluje, a to tu, že je na muže. Hudeček to označil za neskutečný nesmysl.

Celé to netrvalo ani pět minut

Poté se již dosavadní pražský primátor pustil do popisování okolností, které doprovázely jeho odchod z TOP 09. Nejprve připomněl, že celá anabáze začala schůzkou někdejšího stranického kolegy Jiřího Vávry s kmotrem Tomášem Hrdličkou. Hudeček odmítal být s takovými lidmi ve straně a vyzval vedení, ať to s nimi rezolutně vyřeší. Na to mu údajně předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg doporučil, aby pro zklidnění situace nabídl předsednictvu rezignaci. Hudeček očekával debatu a snahu o řešení, ale k jeho překvapení byla jeho rezignace okamžitě přijata.

Celé to údajně netrvalo ani pět minut, takže na žádný brek ani emoce nebyl čas. Hlavou mu v tu chvíli prý běželo, že je to rychlejší, než si myslel. „Do strany vstupuje člověk pět dní, pět let tam je a za pět minut v ní skončí. Bylo to rychlé a bezbolestné,“ řekl Hudeček. Od té doby se už s Karlem Schwarzenbergem neviděl. Ale před nedávnem mu prý předseda TOP 09 volal a domluvili se na tom, že se v blízké době potkají.

Nakonec se Hudeček vyjádřil i k Andreji Babišovi, se kterým měl Hudeček před volbami domlouvat přestup do hnutí ANO. „Ono se ukazuje, že pan Babiš, který o sobě tvrdil, že není politik, tak v té politice je velice dobrý. Vyčíhnul neuvěřitelně slabé místo svého konkurenta, když utrousil, že jsme se spolu sešli, a to v TOP 09 vyvolalo hysterickou reakci. To hrálo svou roli. Je ale potřeba říci, že pánové Schwarzenberg a Kalousek o mé schůzce s Babišem dávno věděli. Přímo ode mě,“ uzavřel Hudeček.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…