Tommy Robinson se nemusí bát ani justice, ani muslimských spoluvězňů. Toto ještě před jeho propuštěním napsal britský velvyslanec

09.08.2018 22:38

V České republice vyvolal velký rozruch proces britské justice s aktivistou Tommym Robinsonem kvůli tomu, že informoval o soudním procesu s gangem pákistánských pedofilů. Britská ambasáda ale ještě před jeho propuštěním u odvolacího soudu vzkázala, že v Británii má každý vězeň stejná práva a nemusí se bát násilí ze strany spoluvězňů. Stalo se tak v odpovědi na dopis, který napsal na Robinsonovu podporu předseda Asociace nezávislých médií Stanislav Novotný.

Tommy Robinson se nemusí bát ani justice, ani muslimských spoluvězňů. Toto ještě před jeho propuštěním napsal britský velvyslanec
Foto: Hans Štembera
Popisek: Britské vlaječky v ulicích Londýna

Předseda Asociace nezávislých médií a bývalý policejní prezident zaslal dopis britské premiérce Therese Mayové, ve kterém protestoval proti nakládání britské policie a justice s Tommym Robinsonem.

„Váš občan Tommy Robinson výrazně pomohl při odhalení činnosti nebezpečného násilnického gangu. Svou občanskou žurnalistikou upozornil na problém, před kterým odpovědné orgány dlouhá léta zavíraly oči. Suploval i práci profesionálních novinářů, kteří svojí nečinnost a zbabělost dlouhodobě omlouvali tzv. politickou korektností,“ připomněl. Robinson byl zadržen, když před budovou soudu vysílal na sociální sítě video. Během několika hodin byl v nepřítomnosti svého advokáta odsouzen na třináct měsíců nepodmíněného vězení.

„Jedním z hlavních pilířů demokracie zůstává svoboda slova. Zavíráte-li ústa vlastním občanům, protože nechcete slyšet nepříjemnou pravdu, omezujete tak nejenom svobodu slova, ale každým takovým aktem demontujete demokracii, a tím i omezujete možnost nápravy nespravedlností a křivd,“ dodal bývalý policejní prezident.

CELÝ DOPIS ZDE.

Dopis posílal 14. června. Dostal odpověď podepsanou britským velvyslancem v ČR. Dopis psaný v angličtině dal Stanislav Novotný k dispozici ParlamentnímListům.cz. Dopis byl psán ještě předtím, než odvolací soud rozhodl, že v krátkém procesu s Tommym Robinsonem bylo porušeno hned několik jeho práv a procedurálních postupů, takže se rozsudek ruší.

Velvyslanec Nick Archer Novotnému napsal, že vláda Jejího Veličenstva razí politiku nekomentovat individuální soudní případy, ale že vše docela určitě probíhá podle práva.

Pak velvyslanec bývalého policejního prezidenta poučil, že v Británii mají všichni vězni stejná práva a stejnou ochranu před násilím. To byla pravděpodobně reakce na obavy, že Robinson by se ve věznici mohl dostat „do prádla“ skupině muslimů. Pak ujistil Novotného, že britské věznice mají způsoby, jak zajistit bezpečnost vězně.

Mezitím v případě Robinson britský soudní systém skutečně zafungoval, když odvolací soud víceméně hodil soudci Geoffrey Marsonovi z Leedsu jeho rozsudek nad Robinsonem na hlavu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…