Toto nedělejte. Ovčáček se ohradil proti Pavlovi

19.01.2023 14:41 | Ze sítí

Mluvčí prezidenta republiky Jiří Ovčáček se ohradil proti slovům prezidentského kandidáta Petra Pavla, který prohlásil, že příklon k víře neudělá z nikoho charakternějšího člověka, přičemž jako příklad uvedl právě Ovčáčka. „Převelice bych uvítal, kdyby pro příště pan generál Pavel neoperoval s mojí vírou v předvolebním boji,“ vzkázal Ovčáček.

Toto nedělejte. Ovčáček se ohradil proti Pavlovi
Foto: Hana Brožková
Popisek: Jiří Ovčáček

V druhé předvolební debatě prezidentských kandidátů na serveru Blesk.cz přišla řeč na Babišovu návštěvu Kostela Pražského Jezulátka. Chrám totiž po zprávách v médiích, že Babiš na místo zavítá, prostory raději na dopoledne uzavřel, aby se prý Pražské Jezulátko nestalo součástí Babišovy kampaně.

To ale Babiš odmítl. „Chodím tam delší dobu. Mrzí mne, že jsem to řekl médiím a pak ten kostel zavřeli. Co na to říct?“ reagoval na uzavření kostela Babiš. „Udělal jsem chybu. Byl jsem tam 12. ledna. Nikdy jsem nikomu neřekl, že tam chodím. Novináři nás pronásledují od rána do večera. Nebylo to součástí kampaně, nedovolil bych si to zneužít,“ dodal Babiš.

Generál Pavel zavření kostela prý chápe. „Dočetl jsem se, že důvodem bylo, že nechtěli, aby se kostel stal místem politické kampaně. Takovému zdůvodnění rozumím a je to na nich, já to samozřejmě nijak neovlivňuju,“ uvedl Pavel s tím, že on sám není praktikujícím věřícím.

„Jsem pokřtěný, ale celý život nepraktikující. Do kostela chodím spíš jenom jako do místa, kde je klid a kvůli architektuře, ale ne, abych se pomodlil,“ dodal Pavel a rýpl si do Babiše s tím, že „náhlý příklon k víře z nikoho neudělá charakterního člověka". V té souvislosti ale Pavel zmínil ještě hradního mluvčího Jiřího Ovčáčka.

„Byť respektuji svobodu vyznání, tak ani náhlý příkon k víře z nikoho charakternějšího člověka neudělal. Můžeme to vidět třeba na Jiřím Ovčáčkovi,“ prohlásil Pavel.

To nenechal Ovčáček bez povšimnutí a na svém Facebooku se proti slovům Pavla tvrdě ohradil. „Převelice bych uvítal, kdyby pro příště pan generál Pavel neoperoval s mojí vírou v předvolebním boji. Nikdy jsme spolu nemluvili, nezná vůbec můj život, především však neví nic o mém vztahu s Bohem. Děkuji,“ reagoval mluvčí Hradu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Zelený mozek má mozkovnu už skoro , Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseVenán , 19.01.2023 16:42:48
vymetenou, takže už neví, co zvrací...............V podstatě je to ubožák, nemá lézt tam, kde jsou chytří lidé. Špione, vezmi za ručku nechytrou Nerudovou a slizkého hada Fischera a táhněte vy tři, víš kam, že??? Jooooo, tam patříte !!!

|  7 |  0

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…