Trapné! Plazení! Jindřich Šídlo drtil Zemana. Ale i on dvě věci pochválil

24.01.2020 18:05 | Zprávy

Novinář a komentátor Jindřich Šídlo na serveru Seznam Zprávy hodnotí druhé funkční období prezidenta Miloše Zemana, v němž je hlava státu nyní druhým rokem. Šídlo poukázal, že oproti prvnímu funkčnímu období Zeman utlumil svou aktivitu. Stále však je „nejsilnější figurou české politiky“. Upozornil, že předseda vlády Andrej Babiš (ANO) je na Zemanovi závislý a vládní ČSSD je „malá ustrašená strana“. „Sociální demokracie je teď v takové situaci, že se nechá zahnat do kouta, nebo zažene prezidenta Zemana do kouta a tam se nechá zbít,“ tvrdí. A k zahraniční politice prezidenta přidává, že Zeman „definitivně pochopil, že z něj Čína dělala hlupáka“.

Trapné! Plazení! Jindřich Šídlo drtil Zemana. Ale i on dvě věci pochválil
Foto: Repro ČT24
Popisek: Šéfreportér SeznamZpráv Jindřich Šídlo

Šídlo za symbol druhého prezidentského mandátu Miloše Zemana spatřuje „pyžámko“. „Tak když se pokusím o vtip, ne tak úplně jaksi prvoplánový, tak je to ono pyžámko. Tím chci říct ten symbol pyžámka, o kterém mluvil sám prezident, to jsme si nevymysleli, symbolizuje zjevný útlum aktivity prezidenta v posledních měsících, ne-li letech,“ vysvětlil.

Poukázal, že podle statistiky Jana Tvrdoně v Deníku N vyplývá, že Zeman Hrad a Lány téměř neopouští. Jeho aktivita ve smyslu objíždění země se oproti prvnímu funkčnímu období výrazně utlumila. A poohlédl se i na zrušení pořadu Týden s prezidentem.

Za utlumením Zemanovy aktivity podle komentátora stojí i jeho zdravotní stav. „Nepochybně je to dáno prezidentovým zdravotním stavem, byť jsme se dozvěděli, je potřeba říct, před Vánocemi, že prezident je na tom velmi dobře, ale on prostě není typ Václava Klause, on není sportovec, který chodí hrát stále ještě tenis. V tom věku, ve kterém je, prostě zjevně zpomalil, protože nemá kam spěchat,“ myslí si.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: rak

Tomio Okamura byl položen dotaz

bydlení

Stát musí převzít plnou odpovědnost za bytovou politiku a zajistit pro mladé lidi dostatečné kapacity cenově dostupného bydlení. Co touto vaší větou přesně myslíte? A jaká cena za bydlení je podle vás v pořádku? A jak byste řešili problém, že na řadě míst, kde je největší poptávka po bydlení, není u...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

17:40 Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

Předsedkyně Evropské komise (EK) Ursula von der Leyenová s českou nominací ministra průmyslu a obcho…