Třeba se vláda snaží promořit Česko a nepřiznat to. Vážný odhad

19.01.2022 10:28 | Glosa

Komentátor MF Dnes Petr Kolář má za to, že žijeme v době covidového šílenství. Šílenství, na kterém svůj podíl nese i vláda Petra Fialy (ODS), resp. ministr zdravotnictví Vlastimil Válek (TOP 09). I když si prý ani náhodou nemyslí, že by za to mohla jen vláda. Covid je podle něj velmi nevyzpytatelný.

Třeba se vláda snaží promořit Česko a nepřiznat to. Vážný odhad
Foto: Repro Youtube
Popisek: Koronavirus SARS CoV-2

„Nikdy jsem nepatřil k lidem, kteří covid studovali na „vysoké škole života“, nejvědečtější poznatky o něm nalézají na sociálních sítích a domnívají se, že za všechno může vláda. Covid je zkrátka nevyzpytatelný a dělá si, co chce,“ začal Kolář v textu, který nazval „Příběhy covidového šílenství“.

Následně předestřel příběh, ve kterém nejprve na konci roku covidem onemocněly jeho dvě děti a žena, zatímco on a druhé dvě děti zůstali negativní. Ale v lednu začalo nové covidové kolo.

„Na počátku ledna se začal masivně šířit omikron. Zároveň s tím se paradoxně uvolnila opatření. Respektive se totálně změnila. Dnes už téměř nikdo neví, co vlastně platí. Netušila to dokonce ani naše dětská lékařka, které jsme volali, když přišel pozitivní výsledek PCR testu staršího syna,“ napsal Kolář.

A to byl prý vlastně teprve začátek. Velké věci se začaly dít poté, co dcera odjela na plánovaný školní lyžařský kurz. Před kurzem všichni účastníci podstoupili antigenní test, který ukázal, že jsou všichni účastníci negativní. Po návratu z kurzu se ukázalo, že jeden z účastníků byl covid pozitivní a dceři začalo být také špatně.

„Hygiena ale karanténu nenařídila, takže v pondělí nástup do školy. S tím, že všichni budou nosit roušky, mít jindy přestávky, aby se nepotkali s ostatními dětmi, a na oběd půjdou raději v jedenáct, kdy v jídelně nikdo není. Dceru jsme přesto raději nechali doma, protože jí ráno nebylo vůbec nic. Odpoledne ji bolelo břicho a teploty šplhaly ke čtyřicítce. Takže PCR test a čekání na zprávy ze školy,“ pokračoval Kolář.

Komentátor si v této souvislosti položil otázku, zda má smysl, aby vláda nakupovala antigenní testy, když ty podle všeho, především podle vyjádření odborníků, mutaci omikron často vůbec neodhalí. Jednou z možností podle Koláře je, že se vlastně vláda snaží promořit celou společnost, aniž by to otevřeně přiznala.

„Anebo jde holt o pokus, jak ‚promořit' všechny a nikomu o tom neříct. Snad to dobře dopadne…“ vyjádřil naději Kolář.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

18:05 „Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

Rusko chystá výstavu v moskevském parku Patriot, kde vystaví ukořistěné ukrajinské tanky západní výr…