Trest Jardovi Jágrovi za Babiše? Nové informace

28.01.2022 22:55

Středočeská hejtmanka Petra Pecková se ohrazuje proti tvrzení časopisu Blesk, že kraj odstoupil od financování rekonstrukce zimního stadionu v Kladně, na kterém se proslavil legendární hokejista Jaromír Jágr. Předchozí vedení kraje podle hejtmanky financování rekonstrukce pouze slibovalo před volbami a pro kraj k přispění na opravy neexistuje žádný závazek.

Trest Jardovi Jágrovi za Babiše? Nové informace
Foto: repro Youtube, tan
Popisek: Jaromír Jágr v duelu proti pražské Slávii, březen 2021

Anketa

Máte důvěru v prof. Jiřího Berana?

91%
5%
hlasovalo: 24034 lidí

Pecková se k rekonstrukci zimního stadionu v Kladně vyjadřovala po uveřejnění článku v časopisu Blesk na téma stagnace oprav. Článek tvrdí, že se na rekonstrukci kladenského „zimáku“ měl rovným dílem podílet stát s krajem a městem, hovoří však o zodpovědnosti politiků z hnutí ANO. „Schillerová, Pokorná Jermanová, Hnilička. Tři politici za hnutí ANO – ministryně financí, středočeská hejtmanka i šéf agentury NSA – v září slibovali na tiskovce vedle sedícímu Jágrovi, jak jeho polorozpadlý zimák společně vyspraví – chyba,“ stojí v článku o nedokončené rekonstrukci za 470 milionů.

„Konstatuji – předchozí vedení kraje nezanechalo žádný písemný závazek, že kraj rekonstrukci bude financovat. Jen slibovali před volbami. Od mého nástupu na kraj ani mě, ani nikoho z kolegů, ani odbory nikdo z Kladna, ani primátor Volf, ani Rytíři Kladno, ani Jaromír Jágr nekontaktoval,“ ohradila se Pecková vůči zodpovědnosti současného vedení Středočeského kraje.

Oddělení sportu dle ní neeviduje žádnou žádost o individuální dotaci města Kladna na spolufinancování rekonstrukce zimního stadionu a do Fondu sportu žádnou žádost město Kladno též nepodalo.

Že z úst politiků dost možná šlo jen o předvolební sliby, odkrývá i Berounský Deník, citující primátora Kladna Milana Volfa. „I přes snahu Jaromíra Jágra, kterou oceňuji, jsem od začátku měl obavy, aby nezůstalo jen u slibů a celá investice nespadla na bedra města. A tak to zatím bohužel je. Věřím, že se naplní alespoň příslib od NSA, kde se ale stále nemůžeme dopátrat zdárného konce, přestože jsme už v červenci minulého roku podali žádost a předložili všechny požadované dokumenty. Dokud nebude státní dotace jistá, nemůžeme si dovolit přidělit vysoutěženou zakázku a začít další část stavebních prací. Nejpádnějším důvodem je, že dotace se dá využít pouze na dosud nezaplacené položky,“ uvedl.

Deník rovněž připomíná, že v září 2020  při návštěvě kladenského zimního stadionu někdejší hejtmanka Jaroslava Pokorná Jermanová (ANO), předseda NSA Milan Hnilička (ANO) i ministryně financí Alena Schillerová (ANO) slibovali, že pomoc z jejich stran přijde, nyní však všechny náklady spadly na město.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: rak

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…