Trestní oznámení na Sobotku a Babiše kvůli půlmiliardě na imigranty. Už se chystá.

06.09.2016 16:41

Hnutí Úsvit – Národní koalice vydalo tiskovou zprávu, ve které varuje premiéra Bohuslava Sobotku a ministra financí Andreje Babiše, že pokud nevysvětlí veřejnou zakázku na integraci 6000 imigrantů, budou muset přistoupit k trestnímu oznámení.

Trestní oznámení na Sobotku a Babiše kvůli půlmiliardě na imigranty. Už se chystá.
Foto: Hans Štembera
Popisek: Hnutí Úsvit - Národní koalice představilo svou kandidátku do krajských voleb Dominiku Myslivcovou

„Minulý týden odsouhlasila česká vláda veřejnou zakázku za více než půl miliardy korun na integraci 6000 imigrantů. Koalice lže občanům, když říká, že nechce přijímat imigranty,“ stojí v tiskové zprávě.

Ta obsahuje i vyjádření předsedy strany Miroslava Lidinského, který takové jednání považuje za „přímo ohrožení bezpečnosti českého státu“. A je to podle něj legitimní důvod k tomu, aby byla vláda odvolána.

„V situaci, kdy oficiální stanovisko české vlády zní, že vláda odmítá přijímání imigrantů, je zadání veřejné zakázky na jejich integrování zcela zjevně nehospodárné,“ dodal Lidinský s tím, že žádá vysvětlení.

V případě, že se mu žádného vysvětlení nedostane, bude muset přistoupit k trestnímu oznámení „za porušení povinnosti při správě cizího majetku“.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

20:17 Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

Moravský kandidát SPD a Trikolory do Evropského parlamentu Boris Latýn ve svém komentáři zmiňuje ana…