Třídíme odpad, ne lidi, hlásají lidé v Přerově. Zatím se sešli jen odpůrci

21.09.2013 14:55

Ulicemi Přerova má projít pochod stoupenců krajně pravicové organizace Čeští lvi. Podle policie by měly přijít dvě až tři stovky lidí. Zatím se však stoupenci neobjevili, spíše se zde schází odpůrci neonacismu či Antifa.

Třídíme odpad, ne lidi, hlásají lidé v Přerově. Zatím se sešli jen odpůrci
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pochod proti Romům

„Nesouhlasíme s takovým řešením a potlačováním lidských práv. Jak jsme se přesvědčili na jiných akcích, oni nejsou zaměřeni jen na menšinu, ale dokážou se stejným způsobem chovat i k normálním lidem, kteří se jim nelíbí a kteří mají jiný názor než oni," uvedl pro Deník.cz Adam Pavliska z Přerova. Hnutí Antifa zde podporuje odpůrce neonacismu.

Za ně se na náměstí Františka Rasche sešla iniciativa Blokujeme, přijel například jeden z členů Jan Klement. „Nebojím se, že by dnes došlo k nějakému střetu," prohlásil.

Zatím má mítink zpoždění a spíše se zde schází právě jeho odpůrci. Objevují se hesla jako „Rasismu se nepřizpůsobíme“ nebo „Třídíme odpad, ne lidi“. Kolem půl čtvrté by se příznivci Českých lvů měli vydat z náměstí T. G. Masaryka na pochod ulicemi.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ekonomka Švihlíková: Takhle zadlužené USA ještě nebyly. Řešení? Jedno z nich je válka…

16:30 Ekonomka Švihlíková: Takhle zadlužené USA ještě nebyly. Řešení? Jedno z nich je válka…

Ekonomka Ilona Švihlíková pronesla šokující informace o americké ekonomice, která pomalu spěje ke ka…