Tripartita bude debatovat o plánu k růstu ekonomiky, zúčastní se i Zeman

20.10.2014 6:42

Členové vlády, odboráři a zaměstnavatelé se dnes chystají projednat akční plán na podporu hospodářského růstu a zaměstnanosti. Zasedání by se měl zúčastnit i prezident Miloš Zeman. Je to už jeho druhá návštěva na tripartitě. Poprvé na jednání se zástupci kabinetu, odborových svazů a podniků zavítal loni v červnu.

Tripartita bude debatovat o plánu k růstu ekonomiky, zúčastní se i Zeman
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident je evidentně dobře naladěn

Zeman je zřejmě vůbec první český prezident, který na jednání se zástupci kabinetu, odborových svazů a podniků přišel. Už dřív řekl, že tripartitu považuje za velmi důležitou. Ministři, předáci i zaměstnavatelé si jeho loňskou návštěvu velmi pochvalovali. Hlava státu poté prohlásila, že by se pak zasedání chtěla účastnit "více méně pravidelně", pokud by se osvědčila i její případná další návštěva.

Tripartita se na počátku září shodla na tom, že k projednávání plánu na podporu hospodářského růstu přizve i prezidenta. Podle všech tří stran by Zemanův přínos do diskuse mohl být velmi zajímavý. Materiál obsahuje souhrn opatření ke zjednodušení administrativy pro podnikatele, k posílení exportu, cestovního ruchu či investic i ke zvýšení zaměstnanosti. Vedle tohoto dokumentu by se měla tripartita zabývat i situací v zemědělství, opatřeními při výběru daní, řešením problému lodní dopravy či přípravou novely nového občanského zákoníku.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…