Trump chystá další personální změny v Bílém domě. Odejde generál Kelly

09.12.2018 10:03

45. prezident USA Donald Trump ohlásil další personální změny v Bílém domě. Za dobu svého úřadování od počátku roku 2017 jich provedl celou řadu. Teď se chystá vyměnit generála Johna F. Kellyho, dosavadního personálního šéfa Bílého domu. Kellyho nástupce, ať už jím bude kdokoliv, bude již třetím personálním šéfem Trumpova Bílého domu.

Trump chystá další personální změny v Bílém domě. Odejde generál Kelly
Foto: Repro Youtube Bílého domu
Popisek: Donald Trump se obouvá do "drzého" novináře

Generál John Kelly se stal personálním šéfem Bílého domu na konci července 2017. O to, aby se ujal této funkce, požádal Trump generála poté, co post opustil Reince Priebus. Americká média popisují Kellyho jako muže, který udělal v Bílém domě pořádek a opět zde zavedl jistý řád. Před Kellyho nástupem panoval podle novinářů v Trumpově Bílém domě chaos. Trumpovo oznámení, že Kelly svůj post opustí na konci roku, proto vyxvolalo určitý údiv.

Agentura Reuters však tvrdí, že Trump a Kelly si přestali rozumět a v poslední době spolu takřka nepromluvili. Avšak když Trump oznamoval Kellyho odchod, nešetřl slovy chvály. „Je to skvělý chlap. Velice si cením práce, kterou odvedl,“ řekl Trump.

Kellyho nástupcem by se mohl stát personální ředitel úřadu viceprezidenta Mika Pence Nick Ayers. Trump se ho prý snaží získat na Kellyho pozici již delší čas, ale Ayers sám z rodinných důvodů uvažoval o tom, že se raději bude věnovat své rodině a Trumpovu administrativu opustí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyoral natřel ODS. Co vyvedli u památníku, už bylo moc

16:10 Vyoral natřel ODS. Co vyvedli u památníku, už bylo moc

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA – „Outfit soudružky Černochové, jakkoliv nevhodný pro danou chvíli,…