Trump chystá smršť žalob: Všude, kde vyhraje Biden, to zpochybníme. Jsou na to důkazy

05.11.2020 21:00

Americký prezident Donald Trump se chystá napadnout průběh prezidentských voleb u soudu. Chce tak učinit v několika státech, kde vyhrál jeho demokratický protikandidát Joe Biden. V Michiganu a v Georgii Trumpův tým u soudu se stížností nepochodil a tamní soudy je odmítly již několik hodin po podání.

Trump chystá smršť žalob: Všude, kde vyhraje Biden, to zpochybníme. Jsou na to důkazy
Foto: Repro Youtube Bílého domu
Popisek: Donald Trump se obouvá do "drzého" novináře

Anketa

Jste pro umožnění korespondenčního hlasování při volbách v České republice?

4%
96%
hlasovalo: 18671 lidí
Trump se kvůli velmi těsným volebním výsledkům obrátil na soud a požádal o přepočtení hlasů ve Wisconsinu a žádá též o pozastavení sčítání hlasů v Pensylvánii, kde republikánští pozorovatelé údajně neměli mít přístup k procesu sčítání.

V Georgii již soud zamítl Trumpovu stížnost na údajné nedodržování zákona ve vztahu ke korespondenčnímu hlasování. Odmítavě se již postavil i soud v Michiganu.

Soudy se současný americký prezident chystá oslovit i v dalších státech, pokud v nich získá většinu Biden. „Všechny státy, které nedávno získal Biden, se chystáme právně zpochybnit kvůli volebním podvodům. Je na to dost důkazů, stačí se podívat na média. Vyhraje! Amerika na prvním místě!“ sdílel Trump na svém Twitteru.

Napjatou atmosféru reflektují i protesty. Stoupenci Donalda Trumpa protestují zejména na některých místech v Nevadě, Arizoně a v Michiganu, přičemž upozorňují na údajné volební podvody. Přestože přicházejí zprávy, že někteří z nich mají být ozbrojeni, tak protesty mají poklidný průběh.

Protestovat se rozhodli i stoupenci Joea Bidena v Portlandu, podpořili i aktivistické hnutí Black Lives Matter. Během protestu došlo k vandalství a přítomní útočili i na policisty. Nasazena musela být i národní garda.

Aktuálně dochází ke sčítání posledních hlasů. Čeká se zejména na výsledky v Georgii, Pensylvánii a Severní Karolíně, kde Trump vede, a v Nevadě, která je nyní pro vítězství Bidena klíčová. Zcela sečtené hlasy nemá ani Arizona, kde si zatím Joe Biden udržuje náskok 2,4 %.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: rak

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…