Trump má klíčové spojence pro válku. Tyhle volby jen tak neskončí, nové informace

06.11.2020 18:34

Hlavní představitelé republikánů se staví za Trumpa. Donald Trump se domnívá, že v korespondenčním hlasování došlo k podvodům, což je prý důvod, proč v některých státech prohrál. „Se započtením legálních volebních hlasů jednoduše vyhraji ve volbách,“ napsal Trump na Twitter. Sociální síť však příspěvek omezila, aby se nemohl šířit. Za prezidentem stojí jak viceprezident Mike Pence, tak šéf republikánů v Senátu Mitch McConnell. „Každý legální hlas by měl být započítán. Jakékoliv nelegální hlasovací lístky nesmí,“ napsal. Očekává se velká právní bitva.

Trump má klíčové spojence pro válku. Tyhle volby jen tak neskončí, nové informace
Foto: Repro Youtube
Popisek: Americký prezident Donald Trump

Anketa

Jste pro umožnění korespondenčního hlasování při volbách v České republice?

4%
96%
hlasovalo: 18671 lidí

Twitter se rozhodl omezit dosah prezidenta USA Donalda Trumpa, co nejvíce to jde. „Se započtením legálních volebních hlasů jednoduše vyhraji ve volbách. Pozorovatelům nebylo dovoleno dělat svoji práci a proto musí být hlasy přijaté během tohoto období považovány za nezákonné. Nejvyšší soud USA by měl rozhodnout!“ napsal prezident na Twitter. Sociální síť se však rozhodla, že neumožní šíření tohoto statusu.

Tweet byl označen poznámkou, že obsah sdílený ve tweetu může být sporný a zavádějící. Pro to, aby se člověk dostal k samotnému příspěvku Trumpa, musel kliknout uživatel na tlačítko „zobrazit“.

Příspěvek navíc není možné olajkovat ani okomentovat. „Snažíme se zabránit tomu, aby tweet jako tento, který porušuje pravidla Twitteru, se dostal k dalším lidem, proto jsme deaktivovali většinu způsobů, jak na něj reagovat,“ neskrýval Twitter.

Nejde o jediný takto označený tweet. Twitter se snaží omezit dosah několika posledních příspěvků prezidenta. Twitter též pohrozil Trumpovi, že pokud bude zvolen Biden novým prezidentem, tak může smazat účet Donalda Trumpa. https://www.businessinsider.com/trump-could-face-twitter-removal-after-office-per-twitter-rules-2020-11

Obhajující viceprezident Mike Pence též oznámil, že stojí za prezidentem Trumpem. „Musíme počítat každý legální hlas,“ uvedl.

Podobně se vyjádřil i předseda republikánské většiny v Senátu Mitch McConnell. Zdůraznil, že každý legální hlas by měl být započítán. „Jakékoliv nelegální hlasovací lístky nesmí,“ napsal. Soudy jsou tu prý od toho, aby řešily spory a aplikovaly zákon. „Tak rozhodnou americké hlasy o výsledku,“ dodal.

Novinář Ben Shapiro, který neváhal kritizovat Trumpa za to, že se již ve středu ráno prohlásil za vítěze voleb, se tentokrát za prezidenta Trumpa postavil. „Každý legálně odevzdaný hlas by měl být započítán. Každý nezákonný hlas by neměl. Konec příběhu,“ napsal.

Britský politický aktivista a bývalý šéfredaktor Breitbart News Raheem Kassam okomentoval příspěvek, že Biden vyhrál v Pensylvánii, díky čemuž by dosáhl dostatečného počtů volitelů a stal by se dalším prezidentem. „Ověřte hlasy. Jo počkejte, demokraté ani neumožní lidem v pozorování. Je to katastrofa jak pro demokraty, tak pro republikány. Budou mít podvodného a nelegitimního prezidenta a zemi dále rozdělí,“ myslí si Kassam.

Kassam ve svém starším tweetu sdělil, že jsme ještě nikdy neviděli v moderních dějinách tak velké nadšení ze všech stran Ameriky pro prezidenta USA, jako zrovna pro Donalda Trumpa. „Nikdy jsme neviděli tak velkou apatii ke kandidátovi demokratů. Ale média vám říkají, že Biden získal dokonce více hlasů než Obama. Zůstanete sedět a věřit tomu?“ tázal se novinář.

S Raheemem Kassamem je skrz kariéru v Breitbartu spojený Stephen Bannon. Ten působil jako hlavní stratég Donalda Trumpa. Twitter mu dnes nadobro zablokoval účet na sociální síti. Prý vyzýval k vraždě epidemiologa a člena krizového štábu Bílého domu pro boj s epidemií Anthonyho Fauciho a ředitele FBI Christophera Wraye. Bannon řekl, že by oběma měla být useknuta hlava. Bannon působil u Trumpa až do srpna 2017, kdy byl odvolán z funkce poradce pro strategické otázky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tle

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…