Trump odstartoval prezidentskou kandidaturu zostra: Tohle je hovadina!

26.03.2023 18:00

45. prezident Donald Trump se hodlá do Bílého domu vrátit hlavním vchodem. Svou předvolební kampaň odstartoval ve státě Texas, a to poměrně zostra. „Naši protivníci udělali vše, co mohli, aby rozdrtili našeho ducha a zlomili naši vůli. Ale nepodařilo se jim to!“ hřímal.

Trump odstartoval prezidentskou kandidaturu zostra: Tohle je hovadina!
Foto: Repro YouTube The Independent
Popisek: Donald Trump na CPAC v Dallasu

Bývalý prezident Donald Trump odstartoval kampaň za své znovuzvolení ve městě Waco ve státě Texas. Na mítinku opakovaně prohlásil, že vyšetřování prokuratury, které mu hrozí, je politicky motivováno a má ztížit jeho další politickou kandidaturu. CNN však upozornila, že žádné z těchto svých tvrzení nepodložil žádnými důkazy. V Georgii je Trump vyšetřován pro podezření, že se v tomto státě snažil nepřípustným způsobem ovlivnit volby. Další vyšetřování se týká Trumpova podílu na nepokojích v Kapitolu 6. ledna 2021.

„Zavádějící chování státních zástupců je jejich novým nástrojem a jsou ochotni ho použít v míře, jakou naše země dosud nezažila. Už se to dělo, ale nikdy ne takto,“ řekl. „Musíme je zastavit a nesmíme jim dovolit, aby prošli dalšími volbami, kde budou mít ve své sadě nástrojů další nástroj.“

Trumpovi podporovatelé mávali na akci transparenty, kde stálo, že Trump čelí „honu na čarodějnice“. Sám Trump označil celé vyšetřování za „bullshit“, což lze přeložit jako „hovadina“, „volovina“ či „kravina“.  

„Naši protivníci udělali vše, co mohli, aby rozdrtili našeho ducha a zlomili naši vůli,“ řekl. „Ale nepodařilo se jim to. Jen nás posílili,“ zdůraznil Trump.

„Vyšetřování manhattanského okresního prokurátora Alvina Bragga ohledně Trumpovy role v údajném systému plateb za mlčení hvězdě filmů pro dospělé Storm Danielsové se pravděpodobně blíží do závěrečné fáze,“ popsala další Trumpovu kauzu CNN.

Trumpův bývalý právník Michael Cohen přiznal, že těsně před volbami v roce 2016 zaplatil Danielsové 130 000 dolarů, aby jí zabránil zveřejnit údajný poměr s bývalým prezidentem.

Podle serveru USA Today dokonce sdělil svým podporovatelům, že prokuratura ve skutečnosti nestojí konkrétně o něj. „Nejdou po mně, jdou po vás!“ volal.

Slíbil svým podporovatelům, že pokud bude znovu zvolen prezidentem, sáhne k „odplatě“.

Blížící se prezidentské volby v roce 2024 označil Trump za „poslední bitvu“ a konstatoval, že „země je odsouzena k zániku, pokud pro něj tyto volby nedopadnou dobře“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Celý svět psal po volbách kdy vyhráli demokraté o USA , Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseTravolta65 , 26.03.2023 18:56:09
už nikdy nebude USA jako dříve .Co bylo svaté byly volby prezidenta .To vše už padlo a byly to nejpodvodnější volby v historii USA .To psal svět ! Kdo podváděl a proto se dostal k moci víme ! A ono to ještě přivedlo USA do obrovských problémů a ještě to je drzé ???

|  6 |  0

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…