Trump zase lže! Analytik Klvaňa v ČT rozjel kanonádu a zmínil, k čemu může v USA dojít

09.06.2017 12:20

Tomáš Klvaňa se před kamerami České televize rozpovídal o USA. Je prý stále jasnější, že seriózně uvažující lidé nemohou věřit prezidentovi USA Donaldu Trumpovi, protože tento člověk podle něho lže. I Klvaňa však uznává, že se dosud nepodařilo nade vší pochybnost prokázat, že by Trumpovi lidé spolupracovali s ruskou stranou v předvolební kampani.

Trump zase lže! Analytik Klvaňa v ČT rozjel kanonádu a zmínil, k čemu může v USA dojít
Foto: Praha TV
Popisek: Tomáš Klvaňa jako host pořadu Horké téma

Do vlády Donalda Trumpa se dnes podle Klvani nikdo nehrne. Rozumně uvažující lidé jsou si totiž údajně vědomi určité nevyzpytatelnosti Trumpa. Alarmující je podle analytika už fakt, že Trumpův poradce a zeť Jared Kushner údajně žádal Rusy o rozhovory na ambasádě v prostorách, které jsou bezpečně chráněny proti odposlechům. Z pohledu Američanů to působí podezřele.

Další ranou pro důvěryhodnost Donalda Trumpa je vystupování bývalého ředitele FBI Jamese Comeyho. „Prezident Trump tady zjevně lže. Já se přikláním na stranu Comeyho. On je jakýsi muž zákona. On mohl v minulosti udělat nějaké chyby politického rázu, ale o jeho věrohodnosti nikdo nikdy nepochyboval,“ prohlásil Klvaňa před kamerami.  

„Samozřejmě, že prezident lže, o tom není pochyb. Samozřejmě, že republikáni se snaží Trumpovy výroky relativizovat, ale nestranní pozorovatelé nepochybují o tom, že Trump zase lže,“ pokračoval Klvaňa.

Comey udělal podle Klvani dobrý politický tah, když prohlášení, které přečetl i v Senátu, poslal den předtím do médií, čímž si udržel pozornost novinářů a zpráva, že Trump navrhl do funkce nového ředitele FBI, poněkud zapadla.

Otázkou je, co bude dál? Může dojít na pokus o sesazení Trumpa z úřadu prezidenta – tzv. impeachment – a to právě kvůli tomu, že údajně měl Comeyho vyzývat, aby brzdil průchod spravedlnosti v kauze svého bývalého poradce pro národní bezpečnost Michaela Flynna.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…