Ty dluhopisy si koupilo sedmdesát tisíc lidí, nejen já. Andrej Babiš se u Zuzany Bubílkové opět dopálil

01.02.2017 18:53

Ve středeční Kauze dne na Rádiu Impuls přivítala moderátorka Zuzana Bubílková hned dva hosty. Proti sobě zasedli ministr financí a majitel společnosti Agrofert Andrej Babiš (ANO) a předseda ODS Petr Fiala. Přeli se o výši majetku druhého nejbohatšího Čecha, Babiše. Ten vyzval všechny předsedy parlamentních stran, aby si nechali prověřit majetek.

Ty dluhopisy si koupilo sedmdesát tisíc lidí, nejen já. Andrej Babiš se u Zuzany Bubílkové opět dopálil
Foto: Hans Štembera
Popisek: Fotokoláž.

Šéf ODS Fiala je přesvědčen, že vicepremiér Andrej Babiš má problém, pokud mu v příjmech „hapruje“ miliarda korun. Problém má ale i premiér Bohuslav Sobotka jako jeho vládní šéf. „Pan premiér není politický komentátor. On má konat. Já jsem překvapen z toho, že tu média už několik dnů přinášejí informace o nesrovnalostech v příjmech Andreje Babiše a on v podstatě mlčí,“ rozčiloval se Fiala.

„Tady nemůžeme mít ministra financí, který říká: všichni jste kradli, já si došlápnu na restauratéry, a přitom on sám má problém,“ rozčiloval se Fiala. „Ale pokud vicepremiér Babiš tvrdí, že měl přes miliardu zdaněných příjmů a ještě příjmy nezdaněné, tak by je měl veřejnosti předložit. Pokud si peníze normálně vydělal, nechť to veřejnosti doloží,“ hřímal ve studiu politik.

„Předseda vlády Bohuslav Sobotka by měl svému vicepremiérovi stanovit nějaké datum. Není přece možné, aby se ta kauza vlekla a odkládala,“ apeloval na šéfa kabinetu host. „Ministr financí by měl jasně doložit své výdaje a příjmy, aby bylo jasno. Podstatná je debata, zda ministr financí, který nám tu káže o spravedlnosti, v minulosti jednal jako podnikatel korektně. Na to musíme chtít my všichni odpovídající vysvětlení. Jestli přijde, je to v pořádku. Jestli nepřijde, ať koná premiér,“ uzavřel své vystoupení Fiala.

Poté se ke slovu dostal Andrej Babiš, který prý požádal auditorské firmy, aby jeho majetek prověřily. „Já jsem požádal dvě auditorské firmy, ať mi dají nějakou nabídku, a já čekám, co mi předloží. Já bych panu Fialovi navrhoval, aby se předsedové všech stran přihlásili na finanční správě a požádali o kontrolu majetku, jak to umožňuje nový zákon,“ žádal ve vysílání host.

Ke dluhopisům Agrofertu poznamenal, že byly vydány v roce 2012 a koupilo si je přes 70 tisíc lidí. „I já. Jenom jsme je platil v letech 2013 a 2014, protože jsem dřív neměl peníze,“ řekl Babiš. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…