Ty zmetku parchantská! Vojtěch Filip řekl kolem Ruska něco, čím strhl lavinu

25.11.2018 21:42

Předseda KSČM Vojtěch Filip poslal prostřednictvím tweetu vzkaz z Řecka, kde se účastnil mezinárodní porady. Týká se kritiky NATO. V bouřlivé diskusi, kterou jeho vyjádření rozpoutalo, to pořádně schytal.

Ty zmetku parchantská! Vojtěch Filip řekl kolem Ruska něco, čím strhl lavinu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Nominační projev Vojtěcha Filipa

Šéf komunistů informoval totiž z Athén o tom, že počet lidí nejen v Evropě, kterým vadí neustálé provokace paktu NATO zejména na východní hranici a jeho neschopnost vnímat mezinárodně politickou realitu, roste geometrickou řadou. „Alfréd Rubiks mne seznámil se skutečnými názory v Pobaltí,“ dodal Filip.

Reakce na sebe nenechaly dlouho čekat a vesměs sršely výsměchem i kritikou. „Na KSČ je skvělá jedna věc: Je hezké pozorovat jak roste věk jejich členů a jak klesá počet jejich voličů,“ podotkl uživatel vystupující pod přezdivkou J-And.

A Ondřej Hanák ještě přiostřil. „To je nějaký bolševický panel nebo co? A kdo je Rubiks?“ ptal se Filipa a rovnou mu poradil, ať se raději sbalí, vezme partajníky, přibalí Babiše a jede za tu východní hranici a už se nevrací.

„Známá je především odporná provokace NATO na Krymu, kam dovezli ruské neoznačené vojáky a poté Krym vnutili panu Putinovi,“ připojil svůj názor Jie Ťien-ming. Dále pak prý také provokace „obsazení Osetie a Abcházie vojáky NATO v ruských uniformách a nesmíme zapomenout ani na okupaci Podněstří vojsky NATO pod ruským velením.“

Objevily se také pochyby o pravdivosti informace, se kterou Filip přišel. Uživatel Pavel Moravec mu oponoval s tím, že na internetu našel grafy, které mluví zcela opačně. 

I podle Zdeny Šplichalové mají v Pobaltí na NATO ve skutečnosti jiné názory. Podotkla, že v Litvě má pár přátel a jsou rádi, že jsou v NATO, o to víc, že mají i osobní zkušenosti s Ruskem. „Tak nemelte nesmysly a nelžete,“ vzkázala Filipovi s tím, že doufá, že KSČM brzy „vyškrtneme i ze sněmovny“.

Skutečné názory v Pobaltí měl prý osobně možnost zkoumat toto léto uživatel vystupující pod přezdivkou ZM Move On. „Tam by ti nakopali prdel, jen bys vystoupil v Tallinu nebo Vilniusu z letadla,“ rozlítil se.

Podle některých komentujících je Rubiks bolševicko-putinovský kolaborant, stejně jako „Falmer“. A jedině díky NATO se Rusko odvažuje v Evropě v 21. století válčit zatím jen na Ukrajině. Závěrem se objevily i rady, jestli spíše Filip nechce účet na Twitteru raději zrušit, jelikož žádný volič se jej nezastane a stejně se v dalších letech bude prý jen dívat na to, jak vymírají voliči KSČM a snižují se jim preference.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

20:17 Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

Moravský kandidát SPD a Trikolory do Evropského parlamentu Boris Latýn ve svém komentáři zmiňuje ana…