U Moravce se bude mluvit o boji s korupci. Úspěchy vlády představí Pospíšil

29.01.2012 8:28

Ministr spravedlnosti Jiří Pospíšil (ODS) a mluvčí stínové vlády pro boj s korupcí Marie Benešová ČSSD) budou hlavními hosty pořadu České televize Otázky Václava Moravce. Jejich ústředním tématem bude boj s korupcí. Jak se vládě daří rozkrývat kauzy jako MUS či problematiku pronájmu gripenů?

U Moravce se bude mluvit o boji s korupci. Úspěchy vlády představí Pospíšil
Foto: Hans Štembera
Popisek: Václav Moravec ve svém diskuzním pořadu

Ministr spravedlnosti Jiří Pospíšil (ODS) bude hlavním hostem pořadu Otázky Václava Moravce České televize. V oponentní pozici k němu zasedne mluvčí stínové vlády ČSSD pro boj s korupcí Marie Benešová. Třetím hostem bude David Ondráčka, ředitel, Transparency International ČR. Ústředním tématem jejich střetnutí však nebude jen boj s korupcí, bude otevřena otázka nového občanského zákoníku.



Jak si stojí vládní protikorupční strategie jako celek? Řeč přijde na vyšetřování korupčních kauz provázejících např. pronájem stíhaček gripen, případ Mostecké uhelné společnosti, kauza Pražského dopravního podniku a další. Dočká se každý oznamovatel korupce ochrany?

Hosté pořadu se však nebudou věnovat pouze problematice korupce. Dotknou se také otázky přímé volby prezidenta, zmírnění dopadu exekucí či aktuální potřeba doplnit Ústavní soud ČR.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…