Ubožák Kolář by za to Rusku stál? směje se Štefec. Ale varuje Kundru z Respektu: Mohli by se ptát...

28.04.2020 10:02 | Zprávy

Bezpečnostní analytik Jaroslav Štefec se podle svých slov už dlouho tak nepobavil, jako když si přečetl článek v Respektu, podle kterého do Prahy dorazil před třemi týdny pracovník ruských tajných služeb, vybavený jedem ricin. "(Údajně) podle českých zpravodajských služeb (údajně) s úkolem zlikvidovat 'politiky' Ondřeje Koláře a Zdeňka Hřiba," píše Štefec.

Ubožák Kolář by za to Rusku stál? směje se Štefec. Ale varuje Kundru z Respektu: Mohli by se ptát...
Foto: repro Youtube, tan
Popisek: Jaroslav Štefec

Již dříve se objevila zpráva, že starostům Prahy 6 a Řeporyjí a primátorovi Prahy hrozí nebezpečí ze strany Ruska za jejich politiku odstraňování či vztyčování symbolů. A nyní toto nebezpečí rozvinul novinář Ondřej Kundra, podle 'zdrojů Respektu' do Čech přicestoval ruský zpravodajský důstojník s diplomatickým pasem a kufříkem plným jedu. Dotyční už jsou pod policejní ochranou a předseda KSČM Vojtěch Filip se jim vysmál, že předtím dělali mezinárodní politiku za stát, ale teď škemrají u státní policie.

"Napadlo vůbec někoho v redakci Respektu přemýšlet nad tím, jak by se podobná informace z uzavřeného přísně tajného prostředí FSB dostala 'ven’? A jak k nim? A že v případě jejího zveřejnění budou logicky konfrontováni s faktem, že český stát má co do činění s bezprecedentním únikem vysoce utajované informace z prostředí zpravodajských služeb novinářům provinčního plátku? A že se jich vyšetřovatelé i lidé z NBÚ logicky přijdou ptát, jakými cestami k nim ta informace doputovala? Tohle nemůžou v žádném případě ukecat na 'ochranu zdrojů!’," poznamenal Štefec.

"Fakt si někdo může naprosto vážně myslet, že by ti dva duševní ubožáci stáli Rusku za podobnou akci?! Za investici do pekelně drahého ricinu a za riskování prozrazení při jeho aplikaci? Čím by si to zasloužili? A proč oni dva ano, a Pavlík z Řeporyjí nic? Být jím, tak se fakt urazím! Válku RF vyhlásil, ruského ministra zahraničí Lavrova by nechal oddělat, Vlasovcům pomník staví … a pro něj by ricin nebyl?! Svatá prostoto!" dodal Štefec.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Jak zabránit Číně, aby o nás sbírala citlivá data?

Podle mě také není problém jen v Číně, ale dnes už téměř neexistuje nic jako soukromý. I třeba EU dost šťourá do soukromý lidí - většinou to vydává za dobrý úmysl a možná to i dobře myslí, ale je to potřeba? Co vím, tak třeba chtěla mít možnost sledovat i soukromou korespondenci lidí na internetu at...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

17:40 Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

Předsedkyně Evropské komise (EK) Ursula von der Leyenová s českou nominací ministra průmyslu a obcho…