Účast ve volbách do Senátu v Praze je dnes do 10 procent voličů

13.04.2019 11:40

Účast ve druhém kole doplňovacích volbách do Senátu v devátém pražském obvodu se dnes po 10:00 pohybovala do deseti procent voličů. Nejvyšší je v Praze 9, a naopak nejnižší v Praze 14. Na dotaz ČTK to sdělili mluvčí radnic, na jejichž území se volby konají. O volné křeslo po Zuzaně Baudyšové (za ANO), která v lednu rezignovala ze zdravotních důvodů, usilují starosta Prahy 9 Jan Jarolím (ODS) a scenárista a zastupitel Vinoře David Smoljak (za STAN).

Účast ve volbách do Senátu v Praze je dnes do 10 procent voličů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Volič u volební urny, ilustrační foto

Nejvyšší účast byla dnes dopoledne v Praze 9, kde dorazilo k urnám 9,81 procenta voličů. V městské části Praha 20 byla účast 6,17 procenta voličů a nejnižší byla v Praze 14, kde dosáhla 6,13 procenta. V pátek do 20:30 přišlo k volebním urnám jen 8,2 procenta voličů, při prvním kole to bylo 11,7 procenta.

V prvním kole o hlasy usilovalo deset kandidátů. U voličů vyhrál Jarolím těsně před Smoljakem. Pro Jarolíma, který kandiduje s podporou lidovců a Svobodných, hlasovalo 24,25 procenta lidí. Smoljak získal 23,53 procenta voličů.

Volební obvod Praha 9, který je volebním obvodem číslo 24, zahrnuje devátou městskou část bez Hrdlořez, Hloubětína a části Malešic. Dále v tomto obvodu volí občané Prahy 14, Prahy 19, Prahy 20, Prahy 21, Běchovic, Dolních Počernic, Klánovic, Kolodějí, Satalic a Vinoře.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…