Ukrajinský víkend v Plzni: Mlácení, bodání. A nebylo to poprvé...

04.12.2023 12:22

Plzeň si opět zažila rušný víkend. Ačkoliv venku mrzlo a sněžilo, v klubu Aréna bylo horko. Až deset útočníků tam zmlátilo muže do bezvědomí, ze kterého se už neprobral. Dle serveru byli jak útočníci, tak oběť Ukrajinci. To však nebylo všechno, ze soboty na neděli policie vyjížděla k dalšímu incidentu, kdy se na ubytovně ve Stříbře Ukrajinci pobodali noži. Dva byli pobodaní tak, že je musela záchranná služba do nemocnice dopravit letecky. V Plzni to však je jen další z mnoha různých případů.

Ukrajinský víkend v Plzni: Mlácení, bodání. A nebylo to poprvé...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Různé bodné a řezné zbraně vyrobené ve vězení

Anketa

Reprezentuje Petr Fiala dobře Českou republiku?

2%
97%
hlasovalo: 57633 lidí
Plzeňská policie měla opět plné ruce práce. Dle serveru Krimi-Plzeň došlo v klubu Aréna k trestnému činu, více než deset útočníků mělo napadnout a zbít jednoho z návštěvníků. Jednalo se prý o muže narozeného v roce 1977 (tedy přibližně 45letého), dle informací serveru přímo z místa byl on i útočníci ukrajinského původu. Na místo vystartovali jak policie, tak záchranáři, ale ani včasný převoz do nemocnice muži život nezachránil, což serveru potvrdila policejní mluvčí. Případ si převzali kriminalisté.

To však nebylo všechno. Policie ve stejnou noc podle stejného serveru vyjížděla do bývalých kasáren ve Stříbře, kde se údajně servalo několik Ukrajinců na ubytovně. „Na místě byli nalezeni pobodaní a pořezaní tři mladí Ukrajinci, dva měli bodné rány v hrudníku a třetí v paži a v rameni. Pro dva z nich musel letět vrtulník LZS, který přistával na křižovatce Třídy 5. května x Na Vinici,“ uvádí server s odvoláním na mluvčí záchranářů, která letecký transport potvrdila. I tento incident budou vyšetřovat kriminalisté, kteří bližší informace zatím nezveřejňují. Server však má informace, že útočník je mezi pobodanými.

Plzeň je incidenty, v nichž hrají roli Ukrajinci, proslulá. V říjnu to byla převrácená dodávka na kruhovém objezdu, kdy také pro zraněné letěl vrtulník. Řidič nadýchal tři promile a byl z Ukrajiny. Tři promile pak nadýchal i řidič, který jen „nezvládal řízení, kličkoval a narážel do obrubníků“. Řidič pak policistům tvrdil, že je kapitán na Ukrajině. A kolemjdoucím nadával do „českých zm*dů“.

Dříve zde byly také incidenty s napadením. „Stalo se to mně a mým přátelům v noci ze soboty na neděli 17. září v Rokycanech. Byli jsme naprosto bezdůvodně napadeni Ukrajinci poté, co jsme se zastali dvou holek, které nás poprosily o pomoc, protože ti Ukrajinci je pronásledovali a obtěžovali. Ve vší slušnosti jsme je požádali, aby toho nechali a už to začalo. První rána zezadu přistála patnáctiletému Lukášovi a vůbec jim nevadilo, když jsme jim do rány přišly i my holky,“ uvedla jedna z dívek.

Asi nejkřiklavější pak byl případ z léta, kdy osmnáctiletý mladík znásilnil patnáctiletou dívku, vyhrožoval jí smrtí, způsobil jí řezné zranění a poté ji zabalil do pytle a shodil ze srázu, což ale dívka přežila. Policie ve svých příspěvcích národnost pachatele nezmínila, pouze potvrdila, že se jedná o cizince dlouhodobě žijícího v Česku. „Stále platí, že názory jsou jedna věc a šíření nenávisti věc druhá. Nikomu to nepomůže,“ uvedla také.

Kvůli tomuto případu pak v Plzni proběhla neohlášená demonstrace. Zněla hesla jako „Máme toho dost!“ nebo „Táhněte domů!“ Nicméně, k žádným incidentům, které by musela řešit policie, nedošlo. A demonstranti se po akci poklidně rozešli.


 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

Ukrajinci

Informace pro ukrajinské občany na území ČR v návaznosti na ruskou agresi na Ukrajině na leznete na oficiálních stránkách MV ČR. MV ČR také pro tento účel zřídilo samostatný portál. Základní informace o ukrajinské diaspoře v České republice naleznete na těchto stránkách.

autor: Karel Šebesta

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Toni, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseToni , 04.12.2023 13:15:32
Ukrajinci jsou nejbrutálnější národ v Evropě. Sebemenší konflikt řeší tvrdou ránou pěstí do obličeje až do bezvědomí, nebo nožem přímo do břicha, pořezáním a pod., servítky si neberou ! Proto v žádném případě pro ně dlouhodobý, nebo dokonce trvalý pobyt, znamenalo by to pro nás hrůzné soužití !

|  16 |  0

Další články z rubriky

Ekonomka Švihlíková: Takhle zadlužené USA ještě nebyly. Řešení? Jedno z nich je válka…

16:30 Ekonomka Švihlíková: Takhle zadlužené USA ještě nebyly. Řešení? Jedno z nich je válka…

Ekonomka Ilona Švihlíková pronesla šokující informace o americké ekonomice, která pomalu spěje ke ka…