Umělec Jiří Mádl stvořil výsměch Okamurovi. Dostal sto padesát reakcí, z toho dvě slušné

16.02.2018 9:39

Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) Tomio Okamura má na triku trapas, kvůli kterému si ho jeho kritici s gustem dobírají. Vychutnal si ho např. herec a režisér Jiří Mádl.

Umělec Jiří Mádl stvořil výsměch Okamurovi. Dostal sto padesát reakcí, z toho dvě slušné
Foto: ReproFoto: Facebook
Popisek: Předseda SPD Tomio Okamura.

Tomio Okamura chtěl v České televizi dokázat, že rozhodně nezpochybňuje utrpení Romů za druhé světové války. Před kamerami proto navrhl, aby byl zaveden den k uctění všech obětí holokautu. Jenže tím si naběhl na vidle, protože tento den již dávno existuje. Už mnoho let. Na základě usnesení OSN z roku 2005 si oběti holokaustu připomínáme 27. ledna. Česká republika si v tento den připomíná oběti holokaustu dokonce už od roku 2003.

Okamurův přešlap vyvolal na sociálních sítích pobavení. Herec a režisér Jiří Mádl na sociální síti Facebook napsal, že by možná nebylo od věci slavit narození Ježíše Krista. Nejlépe tak týden před koncem roku. Češi by si to podle Mádla mohli odhlasovat v referendu. Stali bychom se tak prvním národem, který by si v referendu odhlasoval oslavu Štědrého dne.

„To je král! Já bych navrhnul udělat nějakej křesťanskej svátek narození Ježíše Krista. Někdy třeba tak tejden před koncem roku. Co myslíte? Pojďme se na tom shodnout v referendu,“ napsal Mádl uštěpačně. A tím ani zdaleka neskončil. O pár hodin později poslal z Bratislavy ještě jeden návrh, který by Okamura coby velký zastánce referend mohl podpořit tzv. všemi deseti.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

„Zdravím z Bratislavy. Napadlo mě navrhnout, aby všichni občané měli právo slavit svoje narozeniny přesně v den, kdy se narodili. A Velký pátek by byl v pátek a silvestr bych nechal už natrvalo na poslední den v roce,“ napsal Mádl o pár hodin později a pozdravil voliče Tomia Okamury.

Současně navrhl, aby o případném odchodu Česka z EU mohli hlasovat jen lidé, kteří nemají maturitu, protože je to přeci tak jednoduchá otázka, že k jejímu rozřešení nemusíte mnoho vědět. Stačí vám zapojit zdravý selský rozum. Lidi, kteří mají hlavu plnou „vzdělávacího hnoje“ by měli zůstat stát stranou.

K dokreslení celé situace dodal, že stoupenci Tomia Okamury se do něj pořádně pustili. Jen dvě z asi 150 reakcí prý byly slušné.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…