Upozornil na údajnou korupci při udělení milosti. Ničeho ale nelituje

16.02.2012 9:26

Psychiatr Martin Konečný před více než rokem upozornil na možnost, že jedna z milostí prezidenta Václava Klause mohla být uplacená. Svěřila se mu o tom jeho pacientka Radka Kadlecová. Po prohlášení ale přišel o své místo primáře nemocnice v Ostrově u Karlových Varů.

Upozornil na údajnou korupci při udělení milosti. Ničeho ale nelituje
Foto: Hans Štembera
Popisek: Václav Klaus

Kauza bývalé policistky Radky Kadlecové stále není dořešená. Před více než rokem se svěřila svému psychologovi Martinu Konečnému, že prezidentská milost, kterou dostala od Václava Klause, byla uplacená. Potvrdil to později i její strýc.

Konečný pak její tvrzení zveřejnil prostřednictvím týdeníku Respekt a následně přišel o post primáře nemocnice v Ostrově u Karlových Varů. Nyní pracuje jako soukromý psychiatr. „Hned ten den, co vyšel článek, mně bylo doporučeno, abych odešel z nemocnice,“ uvedl v rozhovoru pro LN.

Klaus tehdy odmítl, že by milost byla jakkoliv zaplacená. „Technika, jak ty milosti udělujeme, vůbec něco takového neumožňuje,“ řekl tehdy ke kauze prezident.

Konečný nyní věří, že se nakonec celý problém vyřeší a svého prohlášení nelituje. „Věřím tomu, že je o tom potřeba nahlas mluvit. Stejně tak věřím tomu, že kauzu skutečně někdo vyšetří a nezamete ji pod koberec,“ dodal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…