Uprchlíci, uzavření německých hranic a plot na těch českých? Europoslanec Zdechovský byl zasypán dotazy

29.08.2015 16:45

Z PROFILŮ Europoslanec Tomáš Zdechovský odpovídal na svém profilu na serveru ParlamentníListy.cz na dotazy čtenářů, týkající se uprchlické krize.

Uprchlíci, uzavření německých hranic a plot na těch českých? Europoslanec Zdechovský byl zasypán dotazy
Foto: Archiv TZ
Popisek: Europoslanec Tomáš Zdechovský

„Proč EU s imigrací podezřele nic nedělá a zatím vymýšlí jen kvóty, tzn. rozprostře muslimy po celé Evropě?“ zeptal se lidoveckého europoslance čtenář. „Na řešení bohužel neexistuje v rámci EU shoda, proto je těžké a trvá velmi dlouhou dobu nalézt východisko přijatelné pro všechny,“ odpověděl Zdechovský.

  • Celá otázka i s odpovědí ZDE

Další čtenář se Zdechovského rovněž zeptal na migraci, a to konkrétně na výrok bývalého náčelníka Generálního štábu Armády ČR Jiřího Šedivého, který uvedl, že až Německo zavře hranice, vlna migrantů se zastaví v České republice. „V rozhovoru pro ParlamentníListy.cz Šedivý varuje, že neřešení sílící migrace skončí válkou uvnitř Evropy. Proto protiimigrační nálady nepovažuje za projev xenofobie, ale přirozeného strachu před reálnou hrozbou,“ píše čtenář a ptá se, co si o tom europoslanec myslí. 

„Situace je vážná, o čemž asi nikdo nepochybuje. Opravdu nevím, zda by si migranti změnili svoje ‚vysněné destinace‘ jako Německo či Švédsko za Česko, případně další postkomunistické země, pokud by Německo opravdu přikročilo k tak radikálnímu opatření a zavřelo hranice. Prozatím ale u Německa nic takového nepředpokládám, takže se zatím můžeme všichni jen dohadovat o tom, ‚co by, kdyby‘,“ odpověděl Zdechovský.

  • Celá otázka i s odpovědí ZDE

Další z otázek se věnovala i Nostradamovu proroctví, které uprchlickou krizi předvídalo. Na to však Zdechovský s úsměvem odpověděl, že Nostradamova proroctví by se měla brát s rezervou.

  • Celá otázka i s odpovědí ZDE

Na plot mezi Maďarskem a Srbskem se  zeptal další ze čtenářů. „Neměl se již i u nás dávno stavět – mezi ČR, Rakouskem a ČR a Slovenskem, popř. ČR a Německem?“ „ČR je ze všech stran obklopena zeměmi patřícími do tzv. schengenského prostoru, což v praxi znamená i volný pohyb osob a také to, že stavba plotu na způsob Maďarska (sousedí se Srbskem, které není v EU ani součástí schengenského prostoru) příliš nepřipadá v úvahu. Mnohem reálnější je zde posílení hraničních kontrol,“ uzavřel.

  • Celá otázka i s odpovědí ZDE

reklama

autor: vef

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…