Úspěšný umělec Faltýnek. Obraz od něj si koupil i miliardář Dospiva

07.06.2018 21:30

Místopředseda hnutí ANO Jaroslav Faltýnek není pouze politik, ale jak ukázal, má i uměleckého ducha. Na výstavě v Praze představil svá výtvarná díla a o jeho tvorbu byl skutečně zájem. Na vernisáži pro zvané byly v aukci, která se konala v úterý v pražské Haugh Gallery, vydraženy tři obrazy, celková částka měla podle několika účastníků dosáhnout kolem dvou milionů korun. Jeden z trojice obrazů byl údajně prodán za milion.

Úspěšný umělec Faltýnek. Obraz od něj si koupil i miliardář Dospiva
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vernisáž obrazů Jaroslava Faltýnka nazvaná Staří blázni jsou bláznivější než mladí. Součástí byla i charitativní dražba

„Nevím přesnou částku, obraťte se prosím na galerii. Celý výnos z dražby půjde na charitativní účely, konkrétně pro prostějovskou školu Jistota pro hendikepované děti,“ uvedl Faltýnek. Konečnou sumu, za kolik se abstraktní malby prodaly, neupřesnil ani majitel Haugh Gallery Jan Třeštík.

Jedním z nových majitelů Faltýnkových výtvorů je miliardář Marek Dospiva ze skupiny Penta, uvedl server Aktuálně.cz. Ten jedno z děl prý získal za 180 tisíc korun. „Pro Marka Dospivu bylo určující, že jde celý výtěžek na charitu,“ řekl mluvčí Ivo Mravinac. Na sociálních sítích po zveřejnění následovaly diskuse o tom, jestli Dospivova účast na Faltýnkově soukromé akci nesouvisí s developerskými zájmy, které má Penta v Praze, kde má místopředseda ANO silný politický vliv.

Další dva obrazy se však podle zdrojů prodaly za mnohem vyšší částky, kdo jsou jejich majitelé, se stále neví. Objevily se například informace, že mezi vydražiteli je pražský developer Michal Kocián z firmy Finep, nebo dokonce státní České dráhy. Kocián i mluvčí Českých drah Radek Joklík ale tyto zprávy označili za nepravdivé.

Původní zdroj ZDE.

„Mám obrovskou radost, že se pořád najde dost lidí ochotných velkoryse přispět na dobrou věc,“ komentoval dražbu spokojeně Faltýnek, který se prý výtvarné činnosti věnuje už čtyřicet let. Na výstavu, kterou spoluorganizoval známý pražský advokát Jan Kříž, nechyběl ani obrázek o těsném propojení byznysu a politiky. Na akci nazvané „Staří blázni jsou bláznivější než mladí“ byli podle svědků přítomni prakticky všichni lidé z Faltýnkova okolí.


 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…