Ústecký zastupitel za ČSSD prý pronajímá byty, kde město zastavilo vyplácení dávek. Tvrdí, že s chudobou neobchoduje

16.04.2018 10:30

Zastupitel za ústecký obvod Střekov Marcel Běhounek (ČSSD) pronajímá byty v domech, kde město zastavilo vyplácení doplatků na bydlení, aby tam spekulanti nepřiváděli další sociálně slabé a problémové lidi, uvedla dnešní Mladá fronta Dnes (MfD). Politik podle deníku říká, že mezi tzv. obchodníky s chudobou nepatří. Zprávu převzala ČTK.

Ústecký zastupitel za ČSSD prý pronajímá byty, kde město zastavilo vyplácení dávek. Tvrdí, že s chudobou neobchoduje
Foto: Hans Štembera
Popisek: ČSSD, ilustrační foto

Ústí nad Labem vyčlenilo 22 lokalit, kde už nově příchozí nedostávají doplatky na bydlení. Na seznamu jsou i dva domy, v nichž byty pronajímá Běhounek sociálně slabým. Jeden je v Žukovově ulici ve čtvrti Střekov a druhý v Jungmannově ulici v Krásném Březně.

Podmínky v objektech jsou podle nájemníků nevyhovující, stěžují si na zimu, píše MfD. Na nepořádek si stěžují i obyvatelé okolních domů. Běhounek deníku řekl, že dům v Krásném Březně opravil a má na něj hypotéku. Mezi ty, kteří vydělávají na doplatcích za přemrštěné nájmy, se nepočítá. Jedna z nájemnic uvedla, že za byt 2+1 v domě na Střekově platí 7800 korun a i s elektřinou 12 000 korun, nabídka realitní kanceláře ve stejné lokalitě na podnájem v bytě v dobrém stavu v paneláku je 7000 korun plus energie.

Nájemnice Běhounkova bytu v Krásném Březně listu řekla, že platí 9100 korun a 1500 za elektřinu v bytě 2+1. Nájmy se v této lokalitě běžně pohybují okolo 5500 až 6000 korun bez energií. Běhounek uvedl, že nemůže za to, že jsou zničené chodby nebo někdo vyhodí a zapálí kočárek. „Dům v Krásném Březně mám na hypotéku, celý jsem ho zrekonstruoval, opravil jsem ho svýma rukama. Nejde navíc o sociálně slabé obyvatele, řada rodin pracuje a bydlí v domech roky,“ cituje MfD Běhounka.

Miroslav Andrt, krajský šéf ČSSD, která má v programu boj proti byznysu s chudobou, uvedl, že o podnikání svého kolegy nevěděl. „Nevím o tom a neumím říci, zda je to pravda. Pokud by se to prokázalo, měl bych s tím osobně problém,“ řekl MfD Andrt.

MfD píše, že stejným způsobem podniká také Běhounkův stranický kolega v Děčíně Petr Trabalka. Tamní stranický výbor podle listu navrhl jeho vyloučení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…