Už se to valí: Krvavá zabíjačka socanů a anonistů. Zapalte ohně, Škromach hledá práci. Kalouskův polibek smrti...

15.10.2016 15:55

Výsledky druhého kola senátních voleb již v průběhu sčítání hlasů hojně na sociálních sítích komentovali redaktoři a komentátoři českých deníků.

Už se to valí: Krvavá zabíjačka socanů a anonistů. Zapalte ohně, Škromach hledá práci. Kalouskův polibek smrti...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Občané jdou k volbám do Senátu Parlamentu ČR

Asi největší poprask způsobila prohra dosavadního sociálnědemokratického senátora Zdeňka Škromacha, který prohrál o parník souboj o senátorské křeslo s Annou Hubáčkovou, nestraničkou podporovanou lidovci.

„Zapalte ohně, Zdeněk Škromach hledá práci,“ konstatoval novinář Seznamu.cz Jindřich Šídlo. „Bazének vypuštěn,“ přidal se publicista Ján Simkanič. „Já myslím, že dispečeři jsou kavárna a za prohru Škromacha může Sobotka,“ vtipkoval Marek Švehla. „Já bych to dnes místo bazénku viděl na studenou sprchu,“ nedalo ani Jakubu Patočkovi.

Kalouskova podpora jako polibek smrti

Vedle Škromacha neuspěl ani ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek. „Pokud Kaldova podpora soudruha Mládka ve 2. kole senátních voleb byla polibkem smrti, pak by TOP 09 mohla o takových polibcích uvažovat poněkud intenzivněji!!!“ zajásal Adam Komers.

„Vítěz letošních senátních voleb: státní tajemník Tomáš Prouza z ČSSD. Sice vůbec nekandidoval, ale vyhrál křeslo ministra průmyslu po Mládkovi,“ spekuluje Václav Dolejší.  

„Bazének bude vypuštěn, končí Škromach. Neuspěl ministr @jan_mladek. ČSSD ztratí 8 křesel, obhájí jen Strnad a Žaloudík,“ konstatoval Josef Kopecký. „Jen dva premiéři udělali v historii Senátu horší výsledek než Sobotka. Gross a Zeman,“ přidal k tomu Jindřich Šídlo. 

Voliče nezaujali ani sportovci (žokej Váňa či hokejista Šlégr) či umělci (tanečník Harpes a saxofonista Slováček). „Voliči: Vraťte nám politiky! Sportovci (hokejista Šlégr a žokej Váňa) propadli. Stejně jako umělci (tanečník Harpes a saxofonista Slováček),“ shrnul Václav Dolejší. „Otec a syn Váňovi letos nemají dobrou sezónu. Taxis nepřeskočen,“ pomohl si sportovní rétorikou Ján Simkanič. „Váňa padl? Harapes padl? Guma Šlégr padl? Já chci zpátky Zagorku, Gotta a Františka Janečka - v tomto světě nechci žít,“ naoko plačtivě si posteskl Petr Kamberský.

„Škromach, Šlégr, Váňa, Mládek – Ahóóój,“ rozloučil se s neúspěšnými kandidáty Ondřej Kundra.

Druhé kolo ANO nejde. Stejně jako ODS

Studenou sprchou bylo druhé kolo senátních voleb i pro hnutí ANO, které dokázalo přetavit v senátorský post pouze 3 ze čtrnácti želízek. „ANO se dostává v mnoha ohledech do někdejší role ODS. Vyhrává první kolo, poté se spojí všichni proti němu  # studenásprcha,“ komentoval „neúspěch“ ANO Petr Kamberský.

Na druhé straně pomyslného žebříčku úspěšnosti skončili lidovci, kteří byli prohlášeni za faktické vítěze voleb. Do Senátu se dostane pět jejich vlastních kandidátů a další čtyři na společných kandidátkách. „Hlavní výsledek voleb: lidovci sice nemají nejvíc voličů, ale mají je nejdisciplinovanější. To druhá kola senátních voleb rozhoduje,“ myslí si Václav Dolejší.

„Jestli to chápu správně: velký návrat lidovců a ods, naopak krvavá zabíjačka socanu a anonistu?“ hlásil již v průběhu sčítání hlasů voleb Petr Kamberský. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lucie Štěchová

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…