Už žádné děti, herci ani politici. Ale odborníci. Na půdě Sněmovny se řekne pravda o klimatu i Green Dealu

23.05.2024 21:21 | Monitoring

Šéf poslanců SPD Radim Fiala uspořádá v Poslanecké sněmovně seminář, kde se budou „vyvracet bludy o CO2 a tzv. klimatické krizi“. Na celodenní akci vystoupí řada vědců, jako odborník na biodiverzitu prof. Ladislav Bocak, stejně jako odborníci na životní prostředí, zemědělství nebo ekonomii. Jedním z témat totiž bude také ničivý vliv Green Dealu na evropské hospodářství.

Už žádné děti, herci ani politici. Ale odborníci. Na půdě Sněmovny se řekne pravda o klimatu i Green Dealu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Solární panely - ilustrační foto

Seminář s názvem „Emise CO2 – jaký je vliv člověka a hospodářských zvířat na klimatické změny“ proběhne pod záštitou místopředsedy Hospodářského výboru Sněmovny Radima Fialy v úterý 28. května od 10 hodin v prostorách Poslanecké sněmovny.

„Chceme zahájit skutečně seriózní diskusi o vlivu CO2 na život na planetě a vrátit do ní odbornost, která se vytratila. Místo herců, dětí a politiků dáme konečně prostor také skutečným vědcům a odborníkům. Ti se shodují, že žádná klimatická krize neexistuje a že to je velmi nebezpečný hoax,“ vysvětlil Radim Fiala v tiskové zprávě důvody konání semináře.

Témata se budou dotýkat jak emisí CO2 a jejich vlivu na podnebí, tak zelených ideologií a jejich vlivu na evropské a zejména české hospodářství a energetiku. „Je vliv člověka na klimatické změny menší než 1 % a klesají, nebo stoupají emise CO2? Jsou emise CO2 škodlivé, nebo prospěšné a v čem? Je pravda, že by bez emisí CO2 nevyrostla ani tráva? Může mít ideologická honba za snížením emisí CO2 v Evropě zničující dopad na ekonomiku, energetiku a životní prostředí? K čemu potřebujeme skleníkové plyny? Jsou opravdu škodlivé? Proč má krajina pokrytá lesy dostatek vody a zamezuje klimatickým změnám? Není úbytek zemědělské půdy v ČR, výstavba montoven a skladů skutečnou příčinou nedostatku vody a klimatických změn?“ To jsou otázky, na které bude odpovídat řada světově uznávaných odborníků.

Přednášet bude například profesor Ladislav Bocak, který je členem světové organizace Clintel.org. Ta sdružuje tisíce vědců z celého světa včetně nobelisty za fyziku z roku 2022 Johna F. Clausera a jejich společné heslo je, že „neexistuje žádná klimatická krize a data jsou v normálu“. Bocak je expertem v oboru evoluční biologie a vysvětlí nutnost pochopení přirozených, dlouhodobých evolučních procesů za posledních 250 milionů let a jak se v průběhu let měnilo klima i bez vlivu člověka.

Podobně geochemik Václav Procházka z Fakulty jaderné fyziky ČVUT poukáže na to, že koncentrace skleníkových plynů se na planetě měnily vždy i bez ohledu na činnost člověka. Z přírodních zákonů podle něj navíc vyplývá, že není v lidských silách obsah skleníkových plynů dlouhodobě významně odchýlit od „přirozených“ hodnot.

Energetik Vladimír Štěpán následně zhodnotí, jak se kvůli Green Dealu hroutí evropské ekonomiky a paradoxně se dále zvyšují emise. „Politická reprezentace z EU a ČR označila za příčinu klimatických změn emise CO2, proto si dala za cíl dosáhnout nulových emisí CO2 na základě nástrojů obsažených v Green Dealu. Základním nástrojem Green Dealu je výroba elektřiny z údajně bezemisních obnovitelných zdrojů, zejména solárních elektráren. Že se jedná jenom o ideologickou proklamaci, lze doložit na příkladu Německa, které vyrábí cca 80 % elektřiny z obnovitelných zdrojů a emise znečišťujících látek jsou vyšší než v roce 1990, ekonomika se postupně hroutí a hrozby black-outu sílí. Výroba elektřiny z obnovitelných zdrojů není bezemisní, ale je zdrojem vysokých emisí, podle některých zdrojů i vyšších než z uhlí,“ vysvětluje Štěpán.

„Tento seminář může a měl by mít zásadní význam na budoucí vývoj ekonomiky, energetiky, ale i stav životního prostředí v ČR. Koncentruje výsledky bádání předních vědců a odborníků z ČR na otázku, zda a jaký je vliv člověka a hospodářských zvířat na klimatické změny,“ zve Štěpán na seminář.

Dalšími odborníky budou Zdeněk Jandejsek, velkochovatel hospodářských zvířat, expředseda Agrární komory, známý veřejnosti organizací protivládních protestů zemědělců. Ekonom Vítězslav Pilmaier nebo agronom Petr Blahynka a architekt a urbanista Milan Urban, který popíše dopady Green Dealu na bezprostřední životy lidí.  

„Díky nově zaváděným normám v oblasti evropského stavebního práva hrozí, že Evropané nebudou mít kde bydlet. Bydlení opět zdraží a pro mnohé se stane nedostupným. Mnoho věcí, které jsou dnes běžné, už nebude možné dělat,“ varuje Urban. 

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jakub Makarovič

Zajímá mě, co si přeje ODS?

Protože vy na jednu stranu tvrdíte, že: ,,Zdá se, že si voliči nepřejí další federalizaci EU, bezbřehou migraci a ničení konkurenceschopnosti a životní úrovně radikální zelenou ideologií vtělenou do Green Dealu. To je nadějná zpráva." Jak ale vysvětlíte vaše spojení s Lidovci a TOPkou? Nemyslíte, že...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Hádám, že se o tom semináři, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseBobyNo1 , 24.05.2024 5:57:11
z "našich" zprofanovaných médií vůbec nedozvíme, max. o tom během zpráv poběží na síjenen-Prima-ňůs krátce nějaká lišta. Na ČT12PM a Nově, si myslím, ani ťuk, a na ČRo+ nastoupí např. piráti či jiná verbež, aby ideologicky fundovaně vyvrátila názory a výzkumy oněch skutečných odborníků.

|  6 |  0

Další články z rubriky

Komik Fiala v sovětském vtipu. Pánové, už stačilo, vzkazuje Vyskočil

7:04 Komik Fiala v sovětském vtipu. Pánové, už stačilo, vzkazuje Vyskočil

NEDĚLNÍ RÁNO S IVANEM VYSKOČILEM „Kroky téhle destrukční, arogantní, nesvéprávné a cizími mocnostmi …