V ČSSD se nesmí mluvit o Haškovi, měl řící Škromach. Jenže celé je to prý trochu jinak

22.07.2014 17:34

Když chcete v ČSSD dělat kariéru, nesmíte mluvit o Michalu Haškovi. To měl říci ve víkendovém rozhovoru pro Lidové noviny senátor Zdeněk Škromach. Jenže jak sám tvrdí, nic takového v rozhovoru neprohlásil.

V ČSSD se nesmí mluvit o Haškovi, měl řící Škromach. Jenže celé je to prý trochu jinak
Foto: Hans Štembera
Popisek: Michal Hašek

„Kariéra v ČSSD? Pokud chcete výš, nesmíte mluvit o Haškovi, říká Škromach,“ stojí v titulku článku na serveru Lidovky.cz. Ten poutá na nedělní rozhovor, který vedly LN se senátorem za ČSSD Zdeňkem Škromachem.

Naráží se při tom na události tzv. lánské schůzky s prezidentem Milošem Zemanem. „Ne že by její spoluaktér na Haška zanevřel. Jenže když dnes chcete být v Sobotkově partě, jméno muže s cejchem největšího stranického zrádce je lepší nepřipomínat. Jde přitom o dvojí hru. Navenek se sice strana úporně snaží vyvolat dojem jednoty, opozičnímu křídlu však upozaděná pozice nevyhovuje. I když teď předseda povolil, že se Hašek se Škromachem mohou znovu účastnit nejvyšších stranických porad grémia, mají jen poradní hlas,“ píše se dále v článku.

To vše ale Škromach popírá – v textu ani není uvedena přímá citace jeho slov. „Pokud jde o to titulkové tvrzení, tak to je jejich výmysl, který mi vložili do úst,“ uvedl senátor.

Na nepravdivý titulek upozornil sám Michal Hašek. Podle něj sama novinářka LN „přiznala, že jde o výmysl jejích kolegů a Zdeněk tohle nikdy neřekl“. „Udělejme si obrázek o úrovni Lidovek, je to snad podle hesla ‚pro naši pravdu můžeme i lhát‘?“ ptá se jihomoravský hejtman, který prý nejprve zvažoval, že tuto skutečnost přejde, ale nakonec mu to nedalo.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Vítku, to nebylo dobrý.“ Rakušan před spaním pořádně uklouznul

10:30 „Vítku, to nebylo dobrý.“ Rakušan před spaním pořádně uklouznul

Stovky muslimů v sobotu demonstrovaly v německém Hamburku na akci svolané islamisty a za pokřiků „Al…