V Czechinvestu čeká policii další případ, píše deník

03.12.2012 9:28

Protikorupční policie se podle dnešních Hospodářských novin zřejmě bude zabývat dalším případem ve vládní agentuře Czechinvest. Agentura loni zaplatila téměř 200.000 korun za semináře, které se nejspíš nikdy neuskutečnily. Nové vedení se proto obrátí na policii, píšou HN.

V Czechinvestu čeká policii další případ, píše deník
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vchod do Czechinvest

Dočasný ředitel agentury Petr Očko, který převzal vedení agentury v srpnu po odvolaném Miroslavu Křížkovi, podezřelému z manipulací při rozdělování zakázek a evropských dotací, podle HN nevylučuje trestní oznámení na bývalého šéfa divize investic Radka Šoltyse.

Protikorupční policie v Czechinvestu zasahovala už v srpnu

Ten podle deníku nechal loni golfové firmě Smart Step proplatit 195.000 korun za několik školení pro podnikatele. Odehrála se ale podle všeho jen na papíře. Doklady, kde se semináře konaly a kdo se jich zúčastnil, se totiž nenašly. "Pokud nám to na poslední pokus pan Šoltys nedoloží, podáme trestní oznámení," cituje list Očka, podle kterého jsou další zakázky i evropské dotace v pořádku.

Protikorupční policie v Czechinvestu zasahovala už v srpnu, důvodem byla zakázka na vyhledávání průmyslových nemovitostí pro domácí i zahraniční investory. Detektivové soutěž stále vyšetřují, píšou dnešní Hospodářské noviny.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…