V Duchcově se střetli policisté s extremisty, jsou dva zranění

22.06.2013 17:17

V Duchcově na Teplicku došlo k prvním střetům mezi těžkooděnci a příznivci Dělnické strany sociální spravedlnosti (DSSS). Vzduchem létaly kameny a lahve, policisté použili pyrotechniku, slzný plyn i vodní dělo. Policie potvrdila dva zraněné, krvavé šrámy ale mají i další. Akce ztratila organizovaný průběh, skupinky lidí jsou asi na půlkilometrovém úseku.

V Duchcově se střetli policisté s extremisty, jsou dva zranění
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pochod proti Romům

V Duchcově na mítink DSSS přišlo zhruba 1000 příznivců strany, nedaleko nich se sešlo zhruba 200 Romů a jejich zastánců. Shromáždění DSSS začalo asi ve čtvrt na čtyři odpoledne projevem předsedy strany Tomáše Vandase před budovu rozbořeného starého nádraží, kterou ozdobili vlajkami a transparenty. Vandas přirovnal situaci v Duchcově ke Šluknovskému výběžku před necelými dvěma roky. Tehdy v ulicích demonstrovaly tisíce lidí a zasahovali tam i policejní těžkooděnci včetně vodního děla a jízdní policie.

Zásah je nutný i dnes v Duchcově. Před šestnáctou hodinou se DSSS vydala na plánovaný pochod městem, někteří příznivci se přitom pokusili prolomit policejní kordón, aby se dostali k Romům. Policie ale obě skupiny od sebe udržela. Extremisté se po chvíli odklonili z plánované trasy a začali házet kameny a lahve na policisty, kteří následně proti nim zasáhli. Po prvních střetech se situace zklidnila, na plánovanou trasu se ale zatím příznivci DSSS nevrátili.

Pohyb lidí po městě sledovali od dopoledne téměř na každém rohu policejní hlídky včetně antikonfliktního týmu. Na příjezdu do města policisté zabavili nářadí i baseballové pálky. Podle náměstka krajského policejního ředitele a velitele dnešního zásahu Bohumila Kotase jsou připraveni i policejní koně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh, čtk

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

4:44 Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

TÝDEN V MÉDIÍCH Za hodně brutální znásilnění vnímání politiky se dá brát vyjádření Heleny Langšádlov…