V Madridu začíná klimatický summit, úvodu se zúčastní i Babiš

02.12.2019 6:20

V Madridu dnes začíná Konference OSN o změnách klimatu (COP25), která se bude věnovat boji proti globálnímu oteplování. Navazuje na zářijový klimatický summit OSN v New Yorku, potrvá do 13. prosince. Českou delegaci na úvodním dni zasedání povede premiér Andrej Babiš, kterého doprovází ministr životního prostředí Richard Brabec.

V Madridu začíná klimatický summit, úvodu se zúčastní i Babiš
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Andrej Babiš

Konference, jejímž tématem jsou způsoby uplatňování pařížské klimatické dohody z roku 2015, se koná pod heslem #Time for action. Zdůrazňuje tak, že je čas jednat. Je otázkou, zda účastníci vyslyší výzvy milionů mladých lidí, kteří v posledních měsících vycházejí do ulic inspirováni šestnáctiletou švédskou aktivistkou Gretou Thunbergovou, aby přiměli politiky k důslednější ochraně životního prostředí a snižování emisí.

Babiš na úvod debaty vystoupí s projevem o úsilí České republiky v tažení proti klimatických změnám. Během odpoledního bloku jednání se pak delegáti budou věnovat otázkám snižování uhlíkových emisí, budování bezpečnějšího světa a klimatickým aktivitám zaměřeným na lidi.

Předseda české vlády využije cesty do Madridu i k jednání se španělským premiérem Pedrem Sánchezem. Sejde se s ním dopoledne ještě před začátkem konference.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…