V Německu otevřou speciální uprchlické centrum. Neuvěříte, komu konkrétně bude určeno

23.02.2016 14:20

V Berlíně bude otevřeno pravděpodobně největší uprchlické centrum na světě, které je určené výhradně pro homosexuály, lesbičky a transsexuály. Autoři projektu tak chtějí pomoci příslušníkům sexuálních menšin, kteří se i po příchodu do Německa stávají terčem násilí ze strany svých muslimských „kolegů“.

V Německu otevřou speciální uprchlické centrum. Neuvěříte, komu konkrétně bude určeno
Foto: MV ČR
Popisek: Utečenecký tábor - bývalá věznice - v Drahonicích v Ústeckém kraji.

„Mnoho homosexuálů přichází do Německa ze zemí, kde je odlišná sexuální orientace považována za trestný čin. Bohužel i v naší zemi se v rámci muslimské komunity stávají terčem opovržení, diskriminace a násilí. Proto jsme se rozhodli jim pomoci a zřídit pro přibližně 120 z nich nové uprchlické centrum. Ti lidé prožili mnohé útrapy a zaslouží si žít v Německu bez strachu z násilí a diskriminace,“ informoval autor projektu Marcel de Groot na včerejší tiskové konferenci přítomné novináře.

Jak informuje server The Local, první uprchlické centrum v Německu určené pro jedince s odlišnou sexuální orientací bylo otevřeno před třemi týdny v Norimberku. To však pojme pouze osm azylantů. Počet případů násilí mezi uprchlíky, jehož terčem se stávají homosexuálové, v Německu rapidně narůstá. „Mnoho homosexuálních žadatelů o azyl navíc útoky na svoji osobu policii ze strachu raději ani nehlásí. Obávají se, že by to mělo negativní vliv při posuzování jejich žádostí o azyl,“ cituje The Local spoluautora projektu Stephena Jackela

Celý text v angličtině máte k dispozici ZDE.

„Strach mezi gay komunitou dosáhl neúnosné hranice. Vím o tom, protože jsem to viděl na vlastní oči,“ potvrzuje syrský novinář a aktivista za práva homosexuálů Mahmúd Hassino. Gay a lesbická asociace pro oblast Berlína a Braniborska uvádí, že mezi srpnem a prosincem loňského roku obdržela téměř 100 hlášení o útoku na lesbické a homosexuální migranty v Berlíně a okolí. V celonárodním měřítku nicméně nejsou statistiky související s útoky na sexuální menšiny v uprchlických táborech známy, protože je německé úřady neevidují.

Výše uvedené dostává do poněkud jiného světla tvrzení některých západních politiků a novinářů, podle kterých jsou muslimové tolerantní vůči náboženským či sexuálním menšinám stejně jako Evropané a není třeba se jich proto v žádném případě obávat. Naposledy se v tomto směru vyjádřil například litevský europoslanec a místopředseda Aliance liberálů a demokratů pro Evropu Petras Auštrevičius. „Domnívám se, že rozmanitost je pozitivní věc, která může rozšířit naše obzory a dovést nás k novým způsobům myšlení. Jsem si jist, že tito lidé nás mohou učit toleranci a otevřenosti,“ uvedl pro Eurozprávy.cz.

reklama

autor: pro

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz včetně upozornění na sociá…