V Německu vyhlásili čtvrtou vlnu pandemie

20.08.2021 12:10

Čtvrtá vlna covidu je tady, hlásí Institut Roberta Kocha v Německu. Narůstají počty nově pozitivních občanů a to především mezi mladými lidmi.

V Německu vyhlásili čtvrtou vlnu pandemie
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlajka Německé spolkové republiky

Podle Institutu Roberta Kocha v Německu začala čtvrtá vlna epidemie nemoci covid-19. Němečtí epidemiologové vycházejí z dat z regionů na západě Německa, která ukazují, že čísla nově nakažených začínají nebezpečně narůstat. Na data Institut Roberta Kocha upozornil server německého deníku Bild.  

Institut Roberta Kocha hlásí, že z poloviny milionu vzorků bylo pozitivních asi 6 procent, před týdnem to ještě byla 4 procenta. „To jasně ukazuje začátek čtvrté vlny, která nabírá na rychlosti, zejména kvůli infekcím mezi mladou dospělou populací,“ oznámil Institut v tiskové zprávě s tím, že v loňském roce k obdobnému nárůstu docházelo až na konci září, tedy o měsíc později.

Za čtvrtek bylo zaznamenáno na 9 280 nově pozitivních případů. V předchozím týdnu to bylo 5 578 případů. Hodnota reprodukčního čísla R se v Německu pohybuje na úrovni 1,27, což ukazuje, že epidemie v Německu skutečně zrychluje, protože jeden covid nemocný nakazí víc než jednoho dalšího člověka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …