V Ostravě chytli "Breivika". Není to však prý pravičák, jen bláznivý pyroman

18.08.2012 19:13

Ostravští policisté zatkli minulý pátek Anderse Breivika. Nejednalo se však o norského pravicového extrémistu a zabijáka, ale o místního fanouška pyrotechniky Vojtěcha Mlýnka, který se v elektronické komunikaci podepisoval Breivikovým jménem.

V Ostravě chytli "Breivika". Není to však prý pravičák, jen bláznivý pyroman
Foto: worldwide.com
Popisek: Norský masový vrah Anders Breivik u soudu

Podle České televize muž při elektronické komunikaci používal jméno norského masového vraha Anderse Breivika, proto se policisté obávali, že se muž jeho řáděním nechal inspirovat a plánuje provést podobný masakr. Breivik vloni v Norsku během jediného odpoledne zavraždil 77 lidí.

„Bude zapotřebí zřejmě vyslechnout nějaké další osoby, které byly v kontaktu s obviněným,“ uvedl soudce okresního soudu v Ostravě Antonín Šmuk. Je podle něj nezbytné zajistit, aby tyto osoby nemohl žádným způsobem ovlivňovat, neboť vzhledem k tomu, co všechno u něj bylo nalezeno, nelze vyloučit, že by v aktivitách pokračoval.

„Součástky nástražného výbušného systému byly funkční. K odpálení na dálku by ale pravděpodobně nedošlo,“ dodal k tomu šéf ostravských kriminalistů Radovan Vojta.

V bytě údajného fanouška norského zabijáka bylo nalezeno několik stovek nábojů, zbraně a výbušniny. Jednu bombu už muž navíc v minulosti odpálil a byl za to odsouzen k podmínce, která vypršela teprve nedávno. A není to jeho jediný záznam v trestním rejstříku.

Podle sousedů se však nejednalo o pravicového extremistu, ale spíše o podivína se zálibou ve výbušninách. Okolí prý často obtěžoval odpalováním zábavní pyrotechniky.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

RNDr. Alexandr Vondra byl položen dotaz

svoboda slova

Cituji vás: ,,„Pak tu ale máme spoustu věcí označovaných za ‚dezinformační narativ‘ a podobně, kdy je zřejmé, že se toto označení používá jen jako zbraň proti politickým oponentům." Je zajímavé, že to říkáte zrovna vy, když tato vláda, kde je i ODS a ostatně hlavně sám Fiala dost často toto dělá a n...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

O 150 Kč méně. V Polsku. Doufali, že si toho nevšimnete

13:21 O 150 Kč méně. V Polsku. Doufali, že si toho nevšimnete

Že se nakupovat v Polsku už nevyplatí? Možná nesouhlasí Češi, kteří si koupili kilo krůtích prsou v …