V Rusku ženou k soudu poslance. Při Putinově projevu si dal na uši nudle

03.03.2023 13:55 | Ze sítí

Michail Abdalkin, člen regionálního parlamentu za Samarskou oblast za ruskou komunistickou stranu poslouchal minulý týden dlouho očekávaný projev Vladimira Putina s nudlemi na uších. Podle ruských úřadů se tak provinil diskreditací armády. Věšet nudle na uši, totiž v Rusku znamená to samé, jako věšet bulíky na nos v Čechách. Soud proběhne příští týden.

V Rusku ženou k soudu poslance. Při Putinově projevu si dal na uši nudle
Foto: Repro Kremlin.ru
Popisek: Prezident Ruské federace Vladimir Putin

„Michail Abdalkin, zástupce rady Samara (Rusko), poslouchal Putinův projev s nudlemi na uších,“ napsal k tomu na svůj twitter Anton Geraščenko, poradce ministra vnitra Ukrajiny a zakladatel Institutu budoucnosti. Následně objasnil i symbol nudlí na uších.

 

„Pověsit nudle na uši – idiom, který znamená uvést nebo oklamat někoho. Nevěš mi nudle na uši – znamená nelži mi.“

Agentura Reuters informovala, že ruský regionální politik se příští týden postaví před soud, aby čelil obvinění, že zdiskreditoval ozbrojené síly tím, že zveřejnil video, na kterém poslouchá projev prezidenta Vladimira Putina o stavu národa se špagetami přehozenými přes uši.

„Video odkazovalo na ruské přísloví, že když se někomu pověsí nudle na ucho, tato osoba byla podvedena,“ uvedla Reuters.

Michail Abdalkin je ruský zákonodárce za komunistickou stranu v regionálním parlamentu Samara. Ke zmíněnému videu, ve kterém sleduje se špagetami na uších Putinův projev, na sociální síti „VKontaktě“ uvedl, že projev sledoval na základě výzvy vedení samarského parlamentu.

„Plná podpora, naprosto souhlasím, skvělý výkon,“ napsal ještě a pokračoval:

„Něco takového jsem za posledních 23 let neslyšel.“

Případný trest, který Abdalkin obdrží od soudu, nebude ale prvním. Potrestat se ho totiž zavázala i jeho mateřská komunistická strana.

„Ruský zákonodárce projevil akt otevřeného nesouhlasu a byl viděn, jak s nudlemi na uších sleduje hodnocení Vladimira Putina o invazi na Ukrajinu. Ruská komunistická strana se zavázala poslance potrestat,“ napsala na toto téma dokonce i indická agentura India Toaday.

Později Abdalkin upřesnil, že novokujbyševský městský soud se bude jeho případem zabývat 7. března.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: MaA

MUDr. Ladislav Václavec byl položen dotaz

Zdraví máme jen jedno

Pane senátore, hlasoval jste pro senátní novelu zaměstnávání zahraničních zubařů u nás. Tito studenti medicíny, možná lékaři mají pracovat pod dohledem českého l=kaře, který asi podle vás nemá co na práci a tak bude dohlížet. Bez řádně ukončené zkoušky z českého jazyka a slevovat z náročnosti aproba...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Ukrajina nás podvedla.” Plno sprostých slov z Británie. Vysoká místa

21:55 „Ukrajina nás podvedla.” Plno sprostých slov z Británie. Vysoká místa

„Co jsme od února 2022 naučili Putina? Jen to, že jsme banda totálně zas *aných vtipálků a klaunů,“ …