V USA je betonová zeď na hranicích povolena, Maďarsku ji budou zakazovat? Senátor Severočech se diví

11.07.2015 17:15

Maďarsko se rozhodlo postavit dlouhý plot na hranici se Srbskem, který ho má chránit před uprchlíky. Senátor Jaroslav Doubrava tento plán zcela chápe a považuje za naprosto skandální, že ho odsoudily OSN i Rada Evropy. Následně ukazuje prstem na USA.

V USA je betonová zeď na hranicích povolena, Maďarsku ji budou zakazovat? Senátor Severočech se diví
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jaroslav Doubrava

„Plot má zemi a státy v evropském schengenském prostoru ochránit před divokým přílivem nelegálních migrantů. Zákon zároveň zpřísňuje podmínky udělení azylu. Maďarsko udělalo krok správným směrem. Řada hlupáků zaštiťujících se OSN a Evropskou unií to kritizuje: Čtyřmetrový plot oslabí podle nich ochranu uprchlíků v Maďarsku. Co to je za nesmysl?“ ptá se senátor v reakci na slova Montserrat Feixas Vihéové z Úřadu vysokého komisaře OSN pro uprchlíky (UNHCR) pro střední Evropu.

Tato dáma by se podle ústeckého senátora Doubravy z hnutí Severočeši měla jít léčit, pokud tvrdí, že běženci teď budou zranitelnější v hrátkách obchodníků s lidmi. Někteří uprchlíci cestují s pomocí pašeráků, jiní bez ní, ale primárně je prvořadým úkolem zajistit klid především pro vlastní občany a teprve pak řešit uprchlíky. Za skvělou myšlenku člen horní komory považuje i to, že budapešťská vláda zkrátila azylové řízení a chystá se vracet uprchlíky do zemí, kterými prošli a kde už jim nehrozilo bezprostřední nebezpečí. Azylová turistika by tak mohla notně zeslábnout, což Doubrava vítá.

Celý text najdete zde

A všímá si ještě jedné věci. „Je zajímavé, že plot, dokonce snad betonový, postavili Američané k zamezení migrace lidí z Mexika. Neslyšel jsem jedinou kritiku tohoto opatření. Asi proto, že tamní betonovou hráz postavili Američané,“ uzavírá autor.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…