V anglickém Birminghamu došlo k „rozsáhlému incidentu“. Několik lidí pobodáno nožem

06.09.2020 10:29

V anglickém velkoměstě Birminghamu se v půl jedné ráno v noci na neděli místního času odehrál krvavý incident nožem, pobodáno bylo několik lidí. Policie uvedla, že se jedná o „rozsáhlý incident“ a nabádá k obezřetnosti, snaží se zjistit zatím nejasné pozadí případu, informují Novinky.

V anglickém Birminghamu došlo k „rozsáhlému incidentu“. Několik lidí pobodáno nožem
Foto: Pixabay (CC0)
Popisek: Britská vlajka (tzv. Union Jack)

„Zaznamenali jsme řadu zraněných lidí, momentálně ale nejsme schopni říci, kolik z nich vážně,“ uvedla policie. Obyvatele vyzvala ke klidu, zároveň však i k bdělosti. „Pracujeme na tom, abychom zjistili, co se stalo. Může trvat nějakou dobu, než budeme schopni cokoliv potvrdit,“ sdělila policie.

„Rozsáhlý incident” v policejní terminologii znamená vážnou újmu či hrozbu pro veřejnost. Vyhlášení tohoto stupně nebezpečí rovněž předpokládá, že jednotlivé bezpečnostní složky na místě pracují pod společným velením. V centru města byl rozmístěny kordony poblíž Gay Village, tedy čtvrti oblíbené komunitou leseb, gayů, bisexuálů a transgenderových osob (LGBT).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…