V kauze Nagyové panuje až příliš mnoho nejasností, podivuje se Škárka

04.07.2013 22:21

Bývalý poslanec Věcí veřejných Jaroslav Škarka se podivuje nad policejní razií na Úřadu vlády a celou rozsáhlou kauzou, která způsobila politický pád premiéra Petra Nečase. Podle jeho názoru ji obestírá příliš mnoho nejasností.

V kauze Nagyové panuje až příliš mnoho nejasností, podivuje se Škárka
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslanec Jaroslav Škárka

„Musím se přiznat, že mi není jasné pozadí celé této kauzy. Zatím je v ní až mnoho nevyjasněných otázek a nejasností. Zároveň mám značné pochybnosti o tom, zda byl nutný tak dramatický postup policie. To je také zvláštní," uvedl Škárka v rozhovoru pro Prvnizpravy.cz.

Se současnou politickou situací, tedy rozhodnutím prezidenta Miloše Zemana jmenovat Jiřího Rusnoka premiérem a pověřit ho sestavením nové vlády, nemá prý žádný problém. „Pan prezident si vybral tento postup a domnívám se, že je v souladu s Ústavou. Jmenováním Jiřího Rusnoka premiérem rozhodně neohrozil demokracii v naší zemi. Na druhé straně zatím nejsem rozhodnutý, zda ve Sněmovně budu hlasovat pro vyslovení důvěry Ruskově kabinetu. Nejdřív chci počkat na složení vlády a na to, s čím před sněmovnu předstoupí. Teprve potom se rozhodnu," upřesnil.

V případě rozpuštění Poslanecké sněmovny ale prý nepřemýšlí o tom, že by definitivně odešel z politického života „Chtěl bych se věnovat především komunální politice. Zatím jsem ale ve sněmovně a tato varianta nenastala. Proto v tomto okamžiku nepřemýšlím o tom, zda vstoupím do nějaké politické strany. Všechno má svůj čas," nechal se slyšet poslanec.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nem

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…