V komisi k Opencard budou například poslanci Chvojka, Korte a Gabal

25.03.2014 19:46

Ve sněmovní vyšetřovací komisi k pražské kartě Opencard budou například poslanci Jan Chvojka (ČSSD), Daniel Korte (TOP 09), Martin Novotný (ODS), Ivan Gabal (KDU-ČSL) a Zdeněk Ondráček (KSČM). Členy devítičlenné komise dnes zvolila sněmovna.

V komisi k Opencard budou například poslanci Chvojka, Korte a Gabal
Foto: Hans Štembera
Popisek: Terminál pro nahrávání zakoupených kupónů do Opencard

Dalšími členy budou František Adámek (ČSSD), Bronislav Schwarz a Radek Vondráček (oba ANO) a Jiří Štětina (Úsvit). Předsedu komise by měli poslanci volit ve středu.

Poslankyně ODS Jana Černochová se pozastavila nad nominacemi Schwarze a Ondráčka. Oba jsou bývalými policisty. „Pokud má komise pracovat nezávisle, neměli by tam být lidé, kteří by mohli být zpochybňováni," uvedla Černochová, které se nepodařilo prosadit tajnou volbu členů.

Komise by měla do konce roku prověřit vyšetřování případu Opencard. V kauze bylo zatím nepravomocně odsouzeno několik někdejších úředníků. Autoři projektu z řad městských politiků v čele s bývalým primátorem Pavlem Bémem (ODS) vystupovali v roli svědků.

Stíhána je kvůli Opencard ale většina členů pozdější městské rady včetně Bémova nástupce, nyní poslance Bohuslava Svobody (ODS) a současného primátora Tomáše Hudečka (TOP 09).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma, čtk

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…