V krajích by to mohlo vypadat jako ve švýcarských kantonech, píše Jarolím

07.07.2012 17:55

Je třeba důsledně bojovat proti ekologické korupci a tvrdě vymáhat postihy, které na základě zákona plynou z poškozování životního prostředí. Podle teplického zastupitele a místopředsedy VV Tomáše Jarolíma je to jedna z cest, jak zlepšit stav životního prostředí na severu Čech. Nesmí se ale zapomínat ani na výchovu nových generací, které budou o životní prostředí pečovat po nás.

V krajích by to mohlo vypadat jako ve švýcarských kantonech, píše Jarolím
Foto: veciverejne.cz
Popisek: Tomáš Jarolím

Místopředseda VV a teplický zastupitel Tomáš Jarolím odpověděl na dotaz jednoho z čtenářů serveru ParlamentníListy.cz Tomáše Jirkovského na téma, jak zlepšit životní prostředí v Ústeckém kraji. Jarolím podotýká, že z dlouhodobého hlediska se životní prostředí zlepší jen tehdy, když budeme příští generace vychovávat k tomu, aby o ně pečovali, což lze zrealizovat prostřednictvím školského systému. Místopředseda VV dává následně za příklad fungování správních celků ve Švýcarsku – kantonů.

Stav životního prostředí závisí na chování každého z nás

„Z pozice krajské vlády se nicméně dá udělat mnoho právě ve striktním dodržování nařízení a zákonů. Z pozice krajské vlády nad školským a vzdělávacím systémem pak ještě víc pro výchovu a motivaci dalších generaci. Dobrým příkladem jsou švýcarské kantony,“ míní místopředseda VV.

Jarolím podotýká, že vymáhání zákonů pokulhává v celém Česku a v Ústeckém kraji zvláště. Pokud se podaří docílit toho, že za poškozování životního prostředí přijdou reálné sankce, bude to jistě dobrý začátek celého procesu v úsilí za lepší životní prostředí. Je ovšem třeba mít na paměti, že stav životního prostředí ovlivňuje každý občan tím, jak se k němu sám chová.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

PhDr. Lubomír Zaorálek byl položen dotaz

Stejné mzdy za stejnou práci v celé Evropě

Zajímalo by mě, jak toho chcete docílit? A kde by třeba podniky nebo zaměstnavatelé na dorovnání mezd měli brát peníze?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Škraloup s „predátory“ má i Nerudová. A větší, než přiznává

20:41 Škraloup s „predátory“ má i Nerudová. A větší, než přiznává

Když Danuše Nerudová kandidovala na prezidentku, mohl se národ díky zájmu novinářů o minulost uchaze…