V rozhlase se podepisoval dopis na podporu Janka Kroupy. Teď se moderátor Moláček rozčiluje, že nebyl uveřejněn

11.12.2017 21:01

Pracovníci ČRo podpořili svého kolegu, investigativního novináře Janka Kroupu v kauze, která se týká zveřejnění článku o hospodaření holdingu Agrofert. Řediteli ČRo Renému Zavoralovi vadilo především jeho načasování.

V rozhlase se podepisoval dopis na podporu Janka Kroupy. Teď se moderátor Moláček rozčiluje, že nebyl uveřejněn
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

„Ve čtvrtek jsem podepsal otevřený dopis kolegů z ČRo generálnímu řediteli Renému Zavoralovi na podporu reportéra Janka Kroupy v této kauze,“ uvádí server Britské listy komentář moderátora Jana Moláčka, který uvedl na svém facebookovém profilu. Moderátor dále uvádí, že chtěl být uveden jako jeden ze signatářů při zveřejnění dopisu. Ten ale zveřejněn nebyl.

„Po nějakých jednáních uvnitř ČRo, jejichž podrobnosti neznám (jsem externí moderátor a v ČRo jsem od čtvrtka nebyl), ale zveřejněn nebyl,“ uvedl. Domnívá se, že zveřejněn být měl, ale rozhodnutí autorů respektuje a avizuje, že nebude podnikat žádné kroky proti jejich vůli. 

Připomíná dále, že jeho podpis byl projevem jeho svobodné vůle, kterým chtěl vyjádřit nesouhlas s jednáním generálního ředitele. „Neporušuji žádnou úmluvu, nikomu jsem neslíbil, že o svém podpisu nebudu mluvit (nikdo to po mně ostatně ani nechtěl),“ uvedl.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: sla

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…