VIDEO Běhal po hospodě a bodal nožem, lidé se bránili láhvemi a židlemi. Děsivé podrobnosti nočního útoku na Londýn

04.06.2017 8:15

Londýn se vzpamatovává z dalších teroristických útoků. Útočníci včera pozdě večer zaútočili dodávkou a poté i noži na London Bridge a Borough Market. Nejméně šest lidí zemřelo. Proti útočníkům, které policie nakonec zneškodnila, bojovali i hosté barů a restaurací.

VIDEO Běhal po hospodě a bodal nožem, lidé se bránili láhvemi a židlemi. Děsivé podrobnosti nočního útoku na Londýn
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jedna z věží Tower Bridge

Při útoku zemřelo nejméně šest lidí. Další desítky byly zraněny. Lidé v barech a restauracích zatarasili dveře podniků, aby se k nim teroristé nemohli dostat. Navíc na ně házeli láhve a dokonce i židle.

V jedné z restaurací v Borough Market se podle svědků dostal jeden z útočníků dovnitř a bodl do krku mladou ženu. Muž, který restauraci vede, začal podle zahraničního tisku po útočníkovi házet láhve. Zapojil se i personál podniku, který pomocí židle vytlačil teroristu ven. „Sledoval jsem fotbalový zápas v televizi a chlap vešel dovnitř a držel velký nůž. Bodl pak dívku u dveří,“ řekl NBC jeden ze svědků.

Podle svědků i médií reagovala policie na útoky opravdu rychle. Podle BBC byly policisté na London Bridge za několik minut.

BBC o útoku na Londýn:

Ozývají se svědci, kteří buď útok přímo viděli, nebo byli někde poblíž. Například 24letý Simon Thomson řekl do médií, že šel přes Borough Market a viděl hodně lidí, kteří utíkali. „Taxikář stáhl okénko a začal křičet ‚Utíkejte dál, utíkejte dál. Byli pobodáni lidé‘,“ řekl mladík s tím, že sám viděl na zemi zraněné lidi. Thomson se poté schoval ve sklepě jedné z restaurací.

Při včerejším večerním útoku byl zraněný i policista, který v té chvíli ale nebyl ve službě. Útočníky policie zastřelila. Svědci popisují včerejší útoky jako něco strašného. Lidé utíkali, křičeli, snažili se ale s teroristy i bojovat.

K útoku se na sociálních sítích vyjadřují jak zahraniční, tak i čeští politici. Upřímnou soustrast vyjádřil například ministr vnitra Milan Chovanec. „Po událostech v Londýně jsou bezpečnostní složky v kontaktu se zahraničními partnery. V tuto chvíli nemáme informaci, že by se útok týkal ČR,“ napsal na Twitteru.

reklama

autor: David Hora

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…